Hlavní obsah

Nováka už asi nedoženu, přemítá druhý nejlepší jablonecký střelec Kopic

Jablonec nad Nisou

Úspěšná střelecká bilance z posledních ligových kol jen potvrzuje, že fotbalový záložník Jan Kopic má v současné době výbornou formu. A jeho jméno figuruje i v nominaci české reprezentace pro kvalifikační zápas národního týmu na Islandu. Nejbližší myšlenky jabloneckého hráče ale směřují ke středečnímu finále Poháru FAČR s Libercem. „V lize jsme cíl splnili a láká nás i pohárová trofej,“ svěřil se Kopic v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Záložník Jablonce Jan Kopic.

Článek

Jak hodnotíte svou statistiku z ligových zápasů proti Liberci a Ostravě?

Jsem rád, že se mi herně daří a že mi to tam padá. Hlavní ale je, že i díky mému gólu do liberecké a dvěma brankám do ostravské sítě jsme pokaždé vyhráli. Předtím jsem naposledy skóroval v prvním jarním kole. A čekal jsem do května, kdy na to navážu.

Nelákal vás nyní proti Ostravě hattrick?

Baník nám zápas hodně usnadnil, mohli jsme vyhrát i výraznějším rozdílem než 4:0. A že jsem měl blízko k hattricku, nijak neprobírám. Potřebovali jsme odehrát dobrý zápas, a to se nám podařilo.

Jablonecký herní styl je účinný, když jste skončili s velkým přehledem na třetím místě v tabulce. V čem jsou týmové přednosti?

V souhře. Na druhý gól proti Ostravě mi skvěle nahrál Nermin Crnkič. Byla to i jeho zásluha, že jsem střílel z výhodné pozice. Jsem rád, když mi někdo přihraje a jeho přihrávku proměním. Crnkič patří k hráčům, kteří mají v sobě hravost a dovedou se prosadit i po individuální stránce. Když k tomu přidají i kolektivní pojetí, vzejde z toho dobrý výkon mužstva. Proti Baníku jsme to potvrdili.

Jaká je vaše i klubová motivace pro zbytek sezóny?

Cíl jsme splnili, pokud jde o ligové umístění. Teď je pro nás nejdůležitější finále Poháru FAČR s Libercem v Mladé Boleslavi.

A jak vidíte svoje ambice stát se nejlepším ligovým střelcem Jablonce?

To asi nestihnu, čeká nás už jen jedno kolo v Brně. Dal jsem osm gólů, obránce Filip Novák už deset, takže ho nejspíš nedoženu, protože si to pohlídá (úsměv).

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články