Hlavní obsah

Klokani vyskočili vysoko. Málem až do pohárů...

Praha

Téměř po roce stejný soupeř, ale dvě diametrálně odlišné situace. Loni fotbalisté Bohemians Praha 1905 po utkání s Plzní (0:0) v posledním kole trnuli a teprve po zprávách o výsledcích z ostatních stadiónů mohli s ulehčením začít slavit záchranu. Letos Plzeň v Ďolíčku v předposledním kole dokonce porazili 3:2 a drží se v první polovině tabulky. Klokani mohou nakonec litovat, že se ještě víc nepřiblížili pohárovým příčkám.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hráči Bohemians Praha 1905 a trenér Roman Pivarník se mohou radovat...

Článek

Tak vysoko nikdy během sezóny nemysleli. Ale přesto, na pohárové příčky kolo před koncem ztrácejí šest bodů. A kdyby si v závěru podzimu a na startu jara nepřipsali sérii osmi kol bez vítězství, mohli o předkolo Evropské ligy klidně hrát!

„Pracuji se současností a budoucností. Závěr podzimu jsme nezvládli, jaro už bylo dobré, získali jsme v něm dvacet bodů. Poháry? Cíle až tak vysoké nebyly. Vážím si toho, čeho jsme dosáhli. Je to obrovský výsledek, kolik bodů jsme celkově nasbírali," poukazuje trenér Roman Pivarník.

Kouč si vysloužil prodloužení smlouvy

Klokani jsou osmí a na kontě mají 37 bodů. Proti minulým sezónám výsledek nad poměry, což vedení klubu náležitě ocenilo. Ještě před koncem ročníku prodloužilo s Pivarníkem smlouvu na další dva roky.

Co se vlastně zlomilo, že jeho tým z bitvy o záchranu vyskočil až do horních pater? „Není co hodnotit. Nezvládli jsme posledních šest zápasů podzimu výsledkově, herně to dobré bylo. Velký zlom pak nastal v Českých Budějovicích, kde jsme zápas otočili. V zimě jsme nepolevili a pracovali dále. Dvacet bodů na jaře z třinácti zápasů - je to zimní přípravou," hodnotí Pivarník.

Klokani uzavřou sezónu v derby na Spartě.

Reklama

Související témata: