Hlavní obsah

Baroš: V Baníku chybí úplně vše. Pokora, profesionalita i management

Jiří TomaškovičSport.czPrávo

Ostravský Baník odehrál svůj poslední ligový zápas na Bazalech. Po remíze s Duklou největší osobnost týmu Milan Baroš otevřeně promluvila o krizi v ostravském klubu. „Pokud se v Baníku nezačne dělat fotbal tak, jak se dělat má, bude mít jak ligové, tak existenční problémy,“ řekl Baroš.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalista Baníku Ostrava Milan Baroš

Článek
Fotogalerie

Při loučení Baníku s Bazaly zapěl i známý ostravský patriot písničkář Jaromír Nohavica.

Na loučení s Bazaly přišlo opět přes deset tisíc fanoušků. Užili jste si tu atmosféru?

Je to dojemné, nebudu říkat, že ne. Je to poslední zápas na Bazalech, tím je to umocněné. Ale tato atmosféra není v Ostravě nic výjimečného a měla by tu být každý domácí zápas. Lidé jsou tady výborní a fandí celý stadión. Ještě před čtyřmi lety to tady bylo zcela normální a teď se na to bohužel díváme, jako by to bylo něco výjimečného. Je mi líto, co se teď s Baníkem děje a doufám, že se to zlepší.

Co podle vás nejvíce tíží současný Baník?

Chybí pokora, profesionalita, chybí management, který má zkušenosti, který dokáže vést ten klub a za který se klub postaví. Baník nemůžou řídit mladí kluci, kteří nemají s fotbalem absolutně zkušenosti. Třeba je ta vize dobrá, ale ve fotbale je to momentálně o práci a obětování se pro klub. To tady momentálně postrádám.

Co říkáte na to, že Baník možná nebude mít od července kde trénovat?

To je otázka pro vedení, jsem tady zatím jenom hráč. To se musíte zeptat vedení.

Jaká je vaše budoucnost? Bude spojená s Baníkem?

Nikdo se mnou zatím z vedení nemluvil, takže nevím.

Máte chuť pokračovat?

Muselo by se tady hodně změnit. Já samozřejmě Baník miluju, a je to moje srdeční záležitost, ale to, co se tady teď děje, je smutné, chybí tady tomu absolutně vše, a pokud ten Baník chceme vybudovat, tak se musí začít od nuly. Muselo by se tady změnit spoustu věcí, ale já si myslím, že by to pořád ještě šlo. Baník není těžké dělat, podívejte se na ostatní kluby, kde to funguje. Je tady spoustu věcí, které jsem za dvanáct let venku nezažil, a pokud se to nezmění, tak se Baník bude potápět dál a dál.

Nelitujete návratu?

Ne, to vůbec ne. Jsem rád, že jsem tady mohl být. A jestli tady budu dál, je těžké teď říct.

Máte nějaké jiné nabídky?

Teď skončil zápas (smích). Absolutně to neřeším. Třeba skončím, nebo půjdu jinam, nebo zůstanu. Vážně nevím, co bude dál.

Má šanci se Baník v příští sezóně udržet v lize?

Pokud se tady něco radikálně nezmění a nezačne se v Baníku dělat fotbal tak, jak se dělat mát, tak se obávám, že Baník bude mít jak existenční tak ligové problémy.

Reklama

Související témata: