Hlavní obsah

Bartošák v den narozenin přestoupil ze Žižkova do Liberce

Fotbalový obránce Lukáš Bartošák v den svých 25. narozenin přestoupil z pražského Žižkova do Liberce a s novým klubem podepsal tříletou smlouvu. Slovan o tom informoval na svých oficiálních internetových stránkách.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Fotbalisty Liberce posílí obránce Lukáš Bartošák z Viktorie Žižkov.

Článek

Nový liberecký trenér Jindřich Trpišovský si přivedl už druhou letní posilu z předchozího působiště Žižkova, vedle Bartošáka totiž Slovan angažoval i dalšího bývalého hráče Viktorie Zdeňka Folprechta.

Bartošáka čeká premiéra v týmu z nejvyšší soutěže. Na levém kraji obrany, kde nastupuje, bude mít velkou konkurenci v podobě zkušeného Jiřího Fleišmana. "Je to výborný hráč, já se chci ale o místo v sestavě poprat. Je to moje motivace. Věřím, že dostanu šanci se ukázat," prohlásil Bartošák.

S Libercem jako vítězem domácího poháru ho čeká kvalifikace Evropské ligy. "Jedním z důvodů mého přestupu je osoba trenéra Trpišovského. Líbí se mi, jaký fotbal hraje. Vím, co po mně chce. Hlavní důvod jsou ale evropské poháry. Ty k Liberci patří a já bych si je hrozně rád zahrál," doplnil Bartošák.

Reklama

Související témata: