Hlavní obsah

Ve Spartě jsem byl do počtu. V Brně si mě cení, chci se odvděčit góly, slibuje Řezníček

Čestmír FolkSport.czPrávo

Gól sice nevstřelil, přesto byl po premiérovém prvoligovém duelu v brněnském dresu nadšený. Sedmadvacetiletý útočník Jakub Řezníček si výhry 2:1 nad fotbalisty Baníku nesmírně považoval.

Foto: Sport.cz

Brněnský útočník Jakub Řezníček (vlevo) v souboji s ostravským Martinem Kouřilem.

Článek

„Chtěli jsme tři body a ty máme. A tak ani nemusím litovat, že jsem se netrefil," říkal spokojený Řezníček, který loni na podzim nasázel za Příbram devět branek, avšak na jaře během hostování ve Spartě se už často na hřiště nedostal.

V utkání s Ostravou se v největší šanci octl hned v jedenácté minutě. „Zakončoval jsem zblízka dokonce nadvakrát. Míč poskakoval po brankové čáře, byla v tom i trocha smůly," tvrdil. Naopak si liboval, že od nových spoluhráčů dostal spoustu míčů do šestnáctky. „Příště už snad některou z nadějných akcí zužitkuju. Baník jsme přehrávali, dokázali jsme ho zatlačit. Inkasovali jsme sice smolný gól přímo z rohu, ale pak jsme ukázali vnitřní sílu a zápas otočili," pochvaloval si Řezníček.

Mimofotbalové prohřešky jsou pryč

S ostravskými zadáky svedl řadu ostrých soubojů a ve většině z nich obstál. „Oni do toho šli tvrdě a já taky. Jsem na takový styl hry zvyklý," neskrýval. Dobře ví, že v Brně si od jeho angažování hodně slibují. „Zbrojovka mě koupila za docela velké peníze a dala mi velmi slušnou smlouvu. Udělám maximum, abych se jí za to odvděčil. Především samozřejmě góly," předsevzal si Řezníček, jehož z minulosti provází pověst průšviháře. „Moje dřívější mimofotbalové prohřešky už jsou pryč. Srovnal jsem se, nic špatného o mně už dlouho nikdo neslyšel," je si jistý.

V Brně podepsal tříletý kontrakt. „Cení si mě tady. Rád bych zde načal novou kapitolu," oznamuje Řezníček. Dosud byla jeho mateřským klubem Mladá Boleslav. „Jsem rád, že jsem se z ní po dlouhých osmi letech vyvázal. Původně jsem sice plánoval odejít do zahraničí, pak mě ovšem oslovila nabídka Zbrojovky. Vzal jsem ji všemi deseti. I proto, že už mě trochu tlačil čas," připustil.

Toho, že v zimě neodolal nabídce Sparty, Řezníček nelituje. „Zdaleka ne každý fotbalista se může pochlubit, že si za ni zahrál. Chtěl jsem se poprat o místo v základu, avšak David Lafata má na Letné na hrotu hodně pevnou pozici. Nakonec jsem tam byl tak trochu jen do počtu, ale život jde dál," netrápí se tím.

Reklama

Související témata: