Hlavní obsah

Beckhama Horvi nepřekonal, jeho život po kariéře i tak nabírá pekelné tempo

Světový rekord v rychlosti střely neatakoval, jinak si ovšem nemá nač stěžovat. Explzeňský kapitán Pavel Horváth (40) se po ukončení fotbalové kariéry rychle začleňuje do běžného života. Trénuje třetiligové Domažlice, bude televizním expertem nového kanálu O2 Sport. Doma asi bude ještě méně, než když sám trápil obrany soupeřů na trávníku. „Vytížený budu víc, ale manželka zatím neprotestuje,“ usmívá se populární Horvi.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fajfky ani bačkor si Pavel Horváth ve fotbalovém důchodu rozhodně moc neužije.

Článek
Fotogalerie

Nejprve se před zbrusu novým studiem podílel na slavnostním přestřižení pásky, hned poté čelil velké výzvě. Na ochoze pražské O2 Areny byl zbudován trenažer s měřičem rychlosti střelby. A co kdyby se právě Pavel Horváth zapsal do historických tabulek, vždyť dynamit v noze i po čtyřicítce pořád má...

Neoficiální světový rekord drží Angličan David Hirst ze Sheffieldu Wednesday, jemuž v roce 1996 při bombě do břevna v duelu s Arsenalem naměřili 183 kilometrů v hodině. Další příčky patří také Davidům - slavnému Beckhamovi (158 km/h) a Trezeguetovi (154 km/h).

„Aspoň přes stovku!" hecovali Horviho, jeho výkon se po několika málo pokusech ovšem zastavil těsně pod - 99,15 km/h. „Kdepak, musel bych se pořádně rozcvičit. Takhle bych si jen něco urval," avizoval šutér, že překonání Beckhama a spol. se odkládá.

V autě dostává nápady

Pavel se na rozdíl od jiných fotbalistů nemusel konce kariéry bát. Stal se koučem třetiligových Domažlic, které v létě dokonce pošilhávaly po druhé nejvyšší soutěži. A od srpna nastupuje také jako expert nového kanálu O2 Sport, kde bude mít na starosti především glosování Synot ligy.

„Časově mi to vyšlo ideálně. Domácí zápasy s Domažlicemi máme v sobotu, liga se bude vysílat hlavně v neděli. Ale pokud jde o komentování, jsem samozřejmě časově omezený," avizuje.

Hodně času teď bude trávit v autě. „To jen vítám. Autem jezdím rád, cestou mě napadají různé myšlenky. Mám po ruce dokonce takový blbník, poznámkový blok, abych si je stručně poznamenal. V té chvíli bych měl asi nejspíš zastavit," uculuje se Horváth.

Šprýmař s hráčským pohledem

Zkušenosti z televizních studií už má. I před kamerou vystupuje jako vyhlášený šprýmař a také nový kanál od něj očekává, že atmosféru odlehčí.

„Humorné situace na hřišti mám rád a nehodlám se přetvařovat. Hlavní je ale fotbal. Pořád mám ještě hlavně hráčský pohled. Třeba proti Spartě jsem teď na hřišti pět let válčil, tak snad dokážu divákům nabídnout, kde jsou její přednosti či slabiny," těší se Horváth na svůj nový život po kariéře.

Reklama

Související témata: