Hlavní obsah

Blížíme se k hernímu projevu, jaký chceme hrát, těšil se teplický Vavruška

Teplice

Fotbalisté Teplic po hororovém závěru minulého zápasu s Olomoucí, kdy inkasovali dva góly během padesáti vteřin při dvouminutovém nastavení, už další zbytečné nervy a napětí nepřipustili. I díky soustředěnému výkonu zdolali Slovácko 2:0 a po dvou kolech mají v tabulce první ligy čtyři body.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Teplický záložník Martin Fillo (vlevo) a obránce Slovácka Juraj Chvátal v zápase 2. kola Synot ligy.

Článek

„Utkání se mi líbilo, byť bylo pro nás složité. Tým se zlepšuje směrem k hernímu projevu, jaký chceme praktikovat. Jsou v něm prvky, na kterých pracujeme, a když k tomu přidáme vítězství, je to příjemnější," oddechl si teplický trenér David Vavruška. Výhru považoval za zaslouženou. „Pro mě je měřítkem počet brankových příležitostí a z tohoto pohledu jsme byli aktivnější," podotkl kouč.

Proměněná penalta v podání Filla nebyla podle Vavrušky klíčovým momentem zápasu. „Nešlo o rozhodující chvíli, i když jsme se ujali vedení 1:0. Do konce utkání zbývalo pořád hodně času a měli jsme na paměti, že v premiéře před týdnem nám v konečném důsledku nestačil ani dvoubrankový náskok," tvrdil teplický trenér.

Fillo: Řekl jsem, že prostě budu kopat penaltu

Ofenzivní záložník Martin Fillo prokazuje na podzim spolehlivou formu. Skóroval v obou zápasech svého týmu. „S jinými střelci v lize se asi nemohu v produktivitě srovnávat, ale jsem rád, že gól z penalty nám pomohl k vítězství. Určený k exekuci nebyl nikdo. Chtěl ji kopnout Honza Krob, ale řekl jsem, že ji prostě kopat budu a Honza mi ji přenechal. Tímto mu děkuji," usmíval se Fillo. Výhry si cenil především kvůli sebevědomí. „Jen v závěru jsme se trošku báli, ale ustáli jsme to. Je to povzbuzení do dalších kol," líčil Fillo.

Kouč Slovácka Svatopluk Habanec přiznal zklamání nejen z prohry, ale hlavně ze způsobu hry. „Ve vyrovnané partii bylo bohužel trochu víc nezkušenosti na naší straně od nařízené penalty proti nám počínaje. Konkrétně mám na mysli našeho nového obránce Chvátala bez ligové praxe a naopak abnormálně zkušeného teplického Vachouška. V některých soubojích se naši hráči chovali skoro žákovsky, když nemáme typy agresivních fotbalistů. To ale není výmluva."

Kanonýr Libor Došek vyšel v Teplicích naprázdno. „Protože netrefil branku. Proti Dukle padly po jeho střelách tři góly. Tentokrát byl ale lépe bráněný než před týdnem. Ale celkově byl náš přístup diametrální oproti prvnímu kolu. Neviděl jsem hlad po výhře, proto je výsledek ve prospěch Teplic zasloužený," poznamenal Habanec po první bodové ztrátě Slovácka v lize.

Reklama

Související témata:
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 27. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  0 : 0 Karviná - Bohemians 0 : 0 24. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  0 : 0 Sparta - Ostrava 0 : 0 27. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice