Hlavní obsah

Klokani vydřeli bod v Jablonci, Liberec remizoval v Edenu

Aktualizováno

Výročí 70 let od založení klubu dostalo v Jablonci kaňku. Severočeský celek, který v současnosti bojuje o postup do Evropské ligy, remizoval ve 2. kole Synot ligy 2:2 s Bohemians 1905. Další celek reprezentující český fotbal na klubové scéně Liberec remizoval stejným výsledkem v Edenu se Slavií. Mladá Boleslav po mizerném vstupu do sezóny zažila první úspěch, když porazila 2:0 Brno.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jablonecký brankář Vlastimil Hrubý inkasuje druhý gól. Vlevo autor gólu, záložník Bohemians Tomáš Čížek.

Článek
Fotogalerie

Liberec, který nastřílel v úvodním kole čtyři góly, se v Edenu prosadil už ve druhé minutě. Folpert nacentroval míč z přímého kopu a Bakoš poslal míč do vedení. Už za chvíli ale bylo srovnáno. Taktéž hlavou se prosadil Škoda.

Pražanům se podařil parádní obrat. Hned o dvě minuty později totiž takřka sedm tisíc diváků aplaudovalo znovu. Po Škodově přihrávce se střelou k levé tyči prosadil Mikula. Dělbu bodů nakonec zařídil střídající Šural. Liberec ve dvou kolech nastřílel šest gólů a je druhý, Slavia vybojovala po porážce od Plzně premiérový bod.

Klokanům se na půdě Jablonce vydařily vstupy do obou poločasů. Už po šesti minutách se střelou mezi nohy gólmana Hrubého prosadil Acosta. Z vedení se Pražané ale radovali jen pár minut. Šmíd totiž ve vápně diskutabilním zákrokem srazil Wágnera a sudí Paták nařídil pokutový kop. Ten sám postižený proměnil.

Ve druhé půli stačily hostům ke skórování pouhé dvě minuty. Po obří hrubce Beneše našel Akulinin Čížka, který se prosadil hlavou. Šestatřicetiletý záložník, který v Jablonci strávil výraznou část kariéry, gól vůbec neslavil. Severočeši vrhli všechny síly do útoku, ale ustoupili od kombinační hry a volili spíše nakopávané balóny. Nakonec dosáhli na vyrovnání po gólu Masopusta, vítězné branky se už ale nedočkali.

První úspěch si v zatím nevydařené sezóně zajistila Mladá Boleslav. Čermák ji ve druhé půli poslal zblízka do vedení, pojišťující zásah přidal v závěru zápasu Chramosta. Brno si po výhře nad Ostravou připsalo první porážku, Středočeši zase úvodní výhru.

Fotbalová Synot liga - 2. kolo:
Slavia - Liberec 2:2
Branky: 10. Škoda, 13. Mikula - 2. Bakoš, 55. Šural.
Mladá Boleslav - Brno 2:0
Branky: 51. Čermák, 90. Chramosta.
Jablonec - Bohemians Praha 1905 2:2
Branky: 11. Wágner z pen., 79. Masopust - 6. Acosta, 47. Čížek.

Reklama