Hlavní obsah

Zarostlý Mikula se Slavií na titul neútočí, jen je líný se holit

Praha

Svůj první ligový gól v kariéře hodnotil s nedbale zarostlou tváří. Vousy si fotbalisté zpravidla nechávají, když v závěru sezóny finišují s útokem na mistrovský titul. Ale na samém startu ročníku? „V mém případě to jen znamená, že jsem líný se holit,“ ušklíbl se Jan Mikula po remíze 2:2 s Libercem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Slavie Praha Jan Mikula oslavuje gól proti Liberci na 2:1.

Článek
Fotogalerie

Třiadvacetiletý obránce se po příchodu kouče Uhrina posunul na pravý kraj zálohy. „Nehraje se mi tam špatně. Jsem rád, že nastupuji. Ať hraji kdekoliv, tak se snažím odevzdat maximum," líčí Jan Mikula.

Jeho gól byl noblesní. Patičkou si přehodil míč na druhou stranu, čímž dokonale ošálil obránce, a pak technicky zacílil k tyči. Poslal tak Slavii do vedení, ale utkání skončilo nerozhodně.

„Neřekl bych, že hrajeme špatně, ale bohužel jeden bod ze dvou ligových zápasů je málo. Nasazení máme na sto procent, snad to zlomíme v Brně. Budeme pro to dělat maximum," slibuje Mikula.

Uhrin žádá větší sebevědomí

Sešívaní neměli lehký start. V premiéře prohráli jen o gól na půdě mistrovské Plzně, také ve druhém kole pak narazili na pohárového zástupce. Ani po obratu skóre na 2:1 se však výhry nad Slovanem nedočkali.

„Druhou půli jako bychom se lekli, schovávali se a nechtěli hrát. Musíme to z kluků dostat. Co jsem je viděl, byli vždy dost zakřiknutí. Musí do sebe dostat sebevědomí," má jasno nový kouč Dušan Uhrin mladší.

Dává mu předváděná hra naději? „Tak bych to neřekl, musím hráče naučit hrát po celých 90 minut. Pasáže mi ukazují, že máme na kombinační fotbal, že můžeme soupeře přehrát. Že se pak lekneme, musím z mužstva dostat. A dál trénovat tak, jak trénujeme," poukazuje Uhrin, který v Edenu zažil svou premiéru jako hlavní trenér Slavie.

„Cítil jsem se jako doma. Celý stadión nám fandil, děkuji divákům, i když jsme výsledek pokazili. Pevně věřím, že příště už musíme doma vyhrát - a že to nebudou jen slova," přeje si Uhrin.

Reklama

Související témata: