Hlavní obsah

Jihlava - Brno 2:0Jihlava se po výhře nad Brnem vymanila ze sestupových příček

MinutaMin. Tým Hráč Akce
60. Vaculík (penalta) 1 : 0
71. Batioja 2 : 0
Záznam online reportáže

Jihlava
Aktualizováno

Fotbalisté Jihlavy zvítězili v předehrávaném zápase 14. kola Synot ligy nad Zbrojovkou Brno 2:0. Góly Vysočiny zařídili Vaculík díky proměněné penaltě a Ekvádorec Batioja. Vysočina po dvou porážkách v řadě získala tři body, opustila sestupová místa a poskočila na průběžnou třináctou příčku.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Jihlavského útočníka Murise Mešanoviče (uprostřed) brání Brňané Petr Buchta (vlevo) a Miroslav Keresteš.

Článek

"S ohledem na to, v jaké jsme byli situaci, si dovolím říci, že to pro nás bylo klíčové utkání podzimu. Proto jsem rád, že jsme ho zvládli. Hráči chtěli, jsou pracovitější, a to je důležitý moment," řekl trenér Jihlavy Milan Bokša.

První možnost měl v 11. minutě po akci Mešanoviče s Neradem domácí Vaculík, ale ve slibné pozici zaváhal a Buchta mu stihl míč odkopnout. Brigantovu střelu z velkého úhlu na druhé straně vyrazil Hanuš a jeho branku vzápětí těsně minul Škoda. Poločas s minimem šancí a vytrvalým deštěm mohl v závěru ozdobit krásným gólem brněnský Lacko, který však z dálky napálil břevno.

"Povedl se nám celkem vstup do prvního poločasu, kdy jsme měli šance, ale bohužel jsme je nedotáhli do konce," konstatoval kouč Brna Václav Kotal.

Druhá půle začala ještě opatrněji, ale Jihlava uspěla hned ze své první šance. Mešanovič udělal v pokutovém území kličku gólmanu Melichárkovi a po jeho faulu rozhodčí nařídil pokutový kop. Z něj v 60. minutě Vaculík se štěstím otevřel skóre.

Bokša si liboval, že Vaculíka z hřiště nestáhl

"Vaculíkův výkon neproměněná šance v úvodu poznamenala, srazilo ho to na kolena. I proto jsme vážně uvažovali o jeho střídání, ale nakonec jsme se rozhodli, že tak neučiníme, a dobře jsme udělali. Proměnil penaltu, a to v té naší situaci nebyla jednoduchá věc," uvedl Bokša.

Za jedenáct minut Vysočina přidala druhý gól. Vaculík z pravé strany našel na zadní tyči volného Batioju a ekvádorský útočník ve skluzu snadno zakončil. Závěr si Jihlavští pohlídali a hostům nedali šanci ani na kontaktní branku.

"Druhá půle mi z naší strany přišla, jako kdybychom si o přestávce řekli, že nesmíme vystřelit na branku. Dopředu jsme nebyli vůbec aktivní," nechápal Kotal. "Ani střídání nám v tomto ohledu nepomohlo, ale proč jsme nebyli nebezpeční v útočné fázi, na to odpovědět nedokážu, musíte se zeptat hráčů," přidal kouč Zbrojovky.

Brno se tak v Jihlavě ani na pátý pokus nedočkalo premiérové výhry a v nejvyšší soutěži tam počtvrté za sebou prohrálo.

14. kolo první fotbalové ligy:
Vysočina Jihlava - Zbrojovka Brno 2:0 (0:0)
Branky: 60. Vaculík z pen., 71. Batioja. Rozhodčí: Hrubeš - Mokrusch, Kříž. ŽK: Šourek, Nerad - P. Buchta, Melichárek, Lutonský. Diváci: 2759.
Jihlava: Hanuš - Kukol, Šourek, J. Krejčí, Šulek - Jánoš, Marek - Batioja (72. Fulnek), Nerad, Vaculík (87. Jungr) - Mešanovič (89. Dvořák). Trenér: Bokša.
Brno: Melichárek - Malík, P. Buchta, Košťál, Keresteš - Zavadil, Lacko (82. Weber) - Brigant (67. Zoubele), Michal Škoda, Lutonský (74. Vávra) - Řezníček. Trenér: Kotal.

Reklama

Související témata: