Hlavní obsah

Teambuilding na zámku nese ovoce. Klokani bodují a chytili se konkurence

Praha

Zdaleka se nedá tvrdit, že mají vyhráno. Z nejhoršího jsou ovšem alespoň pro podzimní část sezóny venku. Na ligovou výhru marně čekali od května, noční můru však rázně zaplašili. Fotbalisté Bohemians Praha 1905 vytěžili z posledních tří kol sedm bodů a po boku Jihlavy a Olomouce v tabulce unikají beznadějně poslednímu Baníku Ostrava.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Baníku Ostrava Jaroslav Machovec (vlevo) a Josef Jindřišek z Bohemians.

Článek
Fotogalerie

Poslouchal v televizi, jaké ultimátum prý od vedení dostal. Četl, že už jsou jeho dny v Ďolíčku sečteny. Především trenér Roman Pivarník tak má radost, že klokani už zase dýchají.

„Zvládli jsme další důležitý zápas v posledním období. Získali jsme sedm bodů ze tří zápasů složitých na psychiku, odskočili od Baníku a udrželi se v závěsu za středem tabulky. A nějaké body snad ještě přidáme," oddechl si kouč po sobotní výhře 3:1 nad Baníkem.

Mužstvo se zvedlo, což je pro trenéra zadostiučinění. „Když jsem byl podle médií odvolávaný, poukazoval jsem, že v létě došlo v týmu k výrazným změnám, takže se déle tvoří. Kluky také motivovalo, když před každým zápasem četli tipy, že zase prohrajeme. Tvrdým tréninkem jsme se zvedli," líčí Pivarník.

Holubičky v blátě se vyplatily

Když bylo mužstvu nejhůř, zkoušel možné i nemožné. Teambuilding na zámku, různé soutěže a „odměny" na tréninku třeba v podobě holubiček po břiše v loužích a blátě... Teď si může říci, že tým zase stmelil.

„Zkoušeli jsme různé věci a parta se ještě víc spojila. Přišlo i hodně nových cizinců a kvůli jazykové bariéře byli trochu odtržení. Museli také pochopit, o čem česká liga je, ale vyplatilo se. Semkli jsme se. Je samozřejmě vždycky těžké, když vám úvod ligy uteče," přemítá Pivarník.

Konečně se rozjeli

„Nálada je určitě o mnoho lepší. V posledních třech kolech jsme nasbírali sedm bodů, víc než ve všech předchozích. Ale každé utkání je pro nás těžké," potvrzuje trenérova slova zkušený obránce Radek Šírl.

„I pod tlakem dokážeme zahrát slušné zápasy, jen se nám je nedařilo dotáhnout do konce. Jen dobře, že jsme se teď rozjeli. Baník je trochu odříznutý, s Jihlavou jsme mu odskočili. Chceme dál sbírat body, abychom se nemuseli ohlížet na další týmy," dodává mladý útočník Patrik Schick, autor dvou sobotních gólů.

Změní Zlámalovi smlouvu...?

Klokani tak o víkendu utrpěli jedinou kaňku. Když už měli na dosah vůbec první podzimní čisté konto, minutu před koncem o něj stejně zase přišli. Brankáře Zlámala tak popichují, že by si vydělal víc, kdyby měl vypsány prémie za vstřelené góly a ne za vychytané nuly. Gólman totiž ve 4. kole na Dukle zachránil remízu vydařenou hlavičkou...

„Ztracená nula mrzí po vítězném zápase hlavně Zlámala. Mě taky, ale ne až tak. Horší by bylo, kdyby nás stála body. Budeme se snažit ji vzadu ještě uhrát," slibuje Pivarník.

Reklama

Související témata: