Hlavní obsah

Zahozená penalta? Nic mě neomlouvá, měl jsem ji proměnit, litoval Pospíšil

Teplice

Výrazným způsobem zasáhl jablonecký fotbalový záložník Martin Pospíšil do vývoje prvoligového zápasu v Teplicích. Hned v jeho úvodu neproměnil penaltu, což byl pro hosty nepříjemný moment. Hosté sice poté vstřelili dva góly, ale výsledek 2:2 rozhodně nepovažovali za bůhvíjaký úspěch. „Je to další remíza a máme jich už tolik, že pro nás znamenají bodové ztráty,“ řekl Pospíšil po utkání.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Jablonecký záložník Martin Pospíšil (vpředu) během zápasu v Teplicích.

Článek
Fotogalerie

Jak se po zápase stavíte k zahozenému pokutovému kopu?

Vůbec mě to netěší. Nedal jsem penaltu, přitom by se po naší případné vedoucí brance mohlo utkání odvíjet jinak. Určitě by nám gól hodně pomohl a hrálo by se lépe. Pak jsme měli znovu šance, ale nic mě neomlouvá. Měl jsem penaltu proměnit.

Co jste udělal špatně?

Chtěl jsem vystřelit nahoru. Ale bál jsem se, abych na rozbahněném trávníku neuklouzl. Stojná noha není pevná. Nakonec jsem poslal míč do ideální výšky pro gólmana, kde se jim to nejlépe chytá. Takže Martinu Slavíkovi stačilo vystihnout směr.

Před čtrnácti dny nevyzrál na Martina Slavíka ze značky pokutového kopu ani sparťan Bořek Dočkal...

Střílel jsem do stejného místa jako Bořek a brankář to chytil. Co víc k tomu říci?

Jak se díváte na konečnou remízu Jablonce v Teplicích?

Vedli jsme přitom 2:1 a místo, abychom se zklidnili a hráli poctivě zezadu, jsme se snažili přidat další gól. Po teplickém nákopu skoro z půlky balón propadl a Krobova střela lehce zblokovaná od našeho obránce skončila v šibenici. Uhráli jsme sice bod, ale minusem je, že jsme dva ztratili. Pokud se chceme pohybovat na špici tabulky, musíme častěji vyhrávat. Bohužel se nám to nedaří. Těch remíz je až moc, osm. Štěstí nám nepřeje jako loni.

Mohlo to však pro vás dopadnout ještě hůř. Teplický Bratanovič v samotném závěru selhal v jasné šanci.

To při mně stáli všichni svatí. Chtěl jsem u lajny pustit míč do autu, ale v nejdůležitější chvíli jsem uklouzl. Teplický Fillo na mě zatlačil a upadl jsem na zem. Naštěstí z toho nebyl rozhodující gól v naší síti. Kdybychom z této situace inkasovali, nevím, co bych dělal.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava