Hlavní obsah

Dukla - Teplice 4:0Fotbalisté Dukly v předehrávce deklasovali Teplice. Dvakrát se trefil Lotyš Gorkšs

MinutaMin. Tým Hráč Akce
40. Čajič 1 : 0
45. Gorkšs 2 : 0
74. Přikryl 3 : 0
89. Gorkšs 4 : 0
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalistům Dukly se poslední podzimní utkání před vlastními fanoušky vydařilo. V páteční předehrávce 15. kola Synot ligy porazili na Julisce Teplice vysoko 4:0. Dvakrát skóroval lotyšský obránce Kaspars Gorkšs, po jedné brance vstřelili Aldin Čajič a Tomáš Přikryl. Tým z Dejvic vyhrál doma nad Severočechy počtvrté za sebou při celkovém skóre 16:2. Svěřenci kouče Davida Vavrušky získali z posledních čtyř utkání jediný bod a Pražané je vystřídali na devátém místě neúplné tabulky.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Stoper Dukly Kaspars Gorkšs (uprostřed) se raduje z gólu proti Teplicím v předehrávce 15. kola Synot ligy.

Článek
Fotogalerie

Obě mužstva se od začátku snažila hrát hodně ofenzivně. První velkou možnost si v osmé minutě vypracovala Dukla. Unikající Krmenčík se odpoutal od Lüftnera, ale nakonec zamířil těsně vedle tyčky. Na druhé straně Horův tečovaný pokus vyrazil Rada a domácí gólman po půlhodině hry chytil také hlavičku volného Filla.

Pět minut před pauzou otevřeli Pražané skóre. Bývalý hráč Teplic Čajič si narazil míč s Miloševičem a z hranice šestnáctky se trefil povedenou technickou ranou k tyči.

Dukla převzala iniciativu a za pět minut z rohu zvýšil hlavou Gorkšs. Lotyšský stoper se v lize trefil poprvé. Před třetím gólem v nastaveném čase zachránil hosty brankář Slavík, který Krmenčíkovu střelu vytěsnil na tyč.

Výhru Dukly zpečetil Gorkšs

I druhou půli začala Dukla velkým náporem, teplická obrana v čele s gólmanem však dlouho odolávala. Z dobré pozice Krmenčík hlavičkoval vedle, Slavík si poradil se střelou Přikryla. Hostující Fillo zkusil z dálky překvapit Radu, ale ten jeho ránu vyrazil.

Domácí zápas kontrolovali a v 74. minutě vstřelili třetí branku. Přikryl na vlastní polovině převzal míč a sólo po levé straně zakončil elegantním přehozením Slavíka. Teplický gólman ještě v závěru vytáhl nad břevno Marešovu střelu, ale v 89. minutě ho znovu překonal Gorkšs, který i podruhé skóroval po rohovém kopu. Dukla si tak i čtvrtou výhru v tomto ligovém ročníku připsala doma.

15. kolo fotbalové Synot ligy:
Dukla Praha - FK Teplice 4:0 (2:0)
Branky: 45. a 89. Gorkšs, 40. Čajič, 74. Přikryl. Rozhodčí: Houdek - Wilczek, Kubr. ŽK: Jeřábek, Jakub Mareš, Krmenčík - Krob. Diváci: 1132.
Dukla: F. Rada - Miloševič, Jeřábek, Gorkšs, Jurendič - Čajič, Považanec, Jakub Mareš (85. Preisler) - Berger, Krmenčík (71. Beauguel), Přikryl (83. Daniel Tetour). Trenér: Kozel.
Teplice: Slavík - Dressler, Lüftner, Matula, Krob - Ljevakovič - Hora (71. Kodeš), Breite, Vachoušek (82. Česlák), Fillo - Kapolongo (46. Vondrášek). Trenér: Vavruška.

Reklama

Související témata: