Hlavní obsah

Teplice získaly gruzínského světoběžníka Tsiskaridzeho

Teplice získaly gruzínského fotbalistu Zuraba Tsiskaridzeho. Devětadvacetiletý defenzivní univerzál naposled loni působil v americkém druholigovém klubu San Antonio Scorpions, kde se blýskl gólem z vlastní poloviny hřiště.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér teplických fotbalistů David Vavruška.

Článek

Tsiskaridze je velkým světoběžníkem. Profesionální kariéru odstartoval v třetiligovém francouzském celku Séte, poté v Severní Americe nastupoval za Miami, Vancouver a Montreal, ale vyzkoušel si také angažmá v ruském Permu, švédském Jönköpingu nebo Bangkoku.

Stoper, levý bek nebo defenzivní záložník zaujal Teplice minulý týden v přípravném utkání s Ústím nad Labem, kam přišel na testy. "Všimli jsme si, že právě vůdcovské schopnosti a velké zkušenosti hráče by se nám v jarních bojích skutečně hodily, proto jsme se pokusili hráče získat pro náš klub," uvedl na teplickém webu sportovní ředitel Jan Skýpala.

Tsiskaridze je rád, že si vysloužil prvoligové angažmá. "Mým cílem, když jsem přijížděl do České republiky, bylo zamířit do nejvyšší soutěže, po určitých peripetiích se tento cíl povedlo splnit. Teď už se můžu dívat jen dopředu, je potřeba přestat mluvit a začít tvrdě pracovat a hrát, abychom posunuli Teplice do vyšších pater tabulky," prohlásil rodák z Tbilisi.

Reklama

Související témata: