Hlavní obsah

Vavruška: Zbabělý výkon v Lipsku jsme si na rovinu vyříkali

Josef PešoutSport.czPrávo

Tepličtí fotbalisté po prohře 0:5 na půdě lídra druhé německé bundesligy v Lipsku neuspěli ani v předligové generálce proti Varnsdorfu. Poslednímu týmu české druhé ligy doma podlehli 0:1, takže před blížícím se vstupem do jarních bojů v nejvyšší soutěži mají stále na čem pracovat. Trenér David Vavruška věří, že se postupně podaří zapracovat posily, které přišly v minulých dnech.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Teplický trenér David Vavruška.

Článek

Jaká byla situace v týmu po selhání v Lipsku?

Neřešil se úplně jen debakl. Jsem přesvědčený, že pětaosmdesát procent českých prvoligových týmů by tam dopadlo stejně. Ale rozebírali jsme, jakým způsobem jsme prohráli. Výkon byl zbabělý a takhle jsme si to i vyhodnotili. Někdy se takové věci stávají, ale vyříkali jsme si to hodně na rovinu. Byli jsme kritičtí i k sobě. Na dva dny jsme odjeli na krátké soustředění do Modré.

Co musí být základem pro zlepšení?

V Lipsku se projevila kombinace nezodpovědnosti a neodolnosti týmu. Proto musíme zaručit zodpovědnost a poctivost. Na tom pracujeme. Výsledek garantovat nejde, ale hra má nějak vypadat. Kluci následně ukázali, že mají srdce a chtějí tady hrát.

Podobala se sestava proti Varnsdorfu složení, jaké vyběhne proti Příbrami?

Může to tak být, jenže týden od soboty do soboty je ve fotbale dlouhá doba.

Co si slibujete od nové posily Soungoleho ze Slovanu Liberec?

Předvedl výkon, jaký od něj znám, když jsem ho vedl v liberecké juniorce nebo áčku. Nedá se čekat, že bude trefovat šibenice. Ale je to poctivý hráč dozadu se čtením dění na trávníku a koncentrovaností. Ví, kde je těžiště hry. Proto jsme ho sem dělali. Transakce s uvolněním Breiteho do Liberce byla pro některé lidi z venku zvláštní, ovšem potřebovali jsme místo něj hráče defenzivnějšího týmu, což Soungole splňuje.

Jak na vás působí Gruzínec Tsiskaridze?

Když proti nám nastoupil před nedávnem za Ústí, po dvou minutách jsem poznal, že se přes něj budeme těžko dostávat. Byť se s ústeckými hráči viděl poprvé v životě, bylo úžasné, jak se zhostil role lídra. Totéž od něj očekáváme i v Teplicích. I kdyby neměl hned nastoupit, potřebujeme ho i a tréninku. Jsme hodným mužstvem a musíme si umět něco říci i mezi sebou a jít do šprajcu. Bez toho, aniž bychom si něco řekli, byť nepříjemného, to bude pořád stejné. Momentálně si jel Tsiskaridze zařídit věci do Švédska. Ale už předtím jsme spolu hovořili mezi čtyřma očima. Kdy ho použijeme, si nechám pro sebe, záleží na spoustě faktorů.

Třebaže jste přivedli celkem až devět nových hráčů, z útočníků přišel jen Vaněček z druholigového Hradce Králové.

Útočník je klíčovou postavou všech týmů a každý normální klub si hrotové hráče hlídá. Jsou důležitým a ceněným zbožím. Obsazení tohoto postu mám v hlavě a věřím, že pokud budeme zdraví, tak se situace vyřeší.

Reklama

Související témata: