Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Táborsko 1:0Mladá Boleslav v generálce na ligu porazila Táborsko

Fotbalisté Mladé Boleslavi porazili v generálce na start jarní části první ligy druholigové Táborsko 1:0. O těsném vítězství favorita rozhodl jedenáct minut před koncem Ladislav Takács.

Foto: fkmb.cz

Jasmin Ščuk z Mladé Boleslavi (vpravo) v duelu s Pardubicemi.

Článek

Mladá Boleslav sice častěji držela míč, ale jedinou gólovou šanci první půle mělo Táborsko. Domácí těsně před přestávkou podržel brankář Šeda. Po pauze favorit přidal, ale dlouho se nemohl prosadit. Až na konci 79. minuty předvedli domácí pěknou kombinační akci a střídající Takács ji zakončil pohodlně do odkryté branky.

"Musíme být údernější, než jsme byli dneska. Druhý poločas už tam nějaké náznaky byly, ale v té finální fázi to musí vypadat jinak. To bylo dneska málo," řekl Jarolím.

Mladá Boleslav nastoupila do generálky bez kapitána Magery, který nemůže hrát v úvodním jarním kole kvůli žlutým kartám. V základní sestavě byly dvě zimní posily Pauschek a Přikryl, další nová tvář Kalabiška naskočil na hřiště v 56. minutě.

"Moc spokojený jsem dneska nebyl. Obzvlášť ne s Tomášem Přikrylem, od něj očekávám něco úplně jiného. Z mého pohledu to byl dost bojácný výkon. Lukáš Pauschek hrál zleva, trošičku s tím má problém. Je tam Jirka Fleišman, je možné, že tam může nastoupit i on. Kalabiška má předpoklady na to, aby hrál v základu," zhodnotil posily Jarolím a připustil, že mu generálka trochu zamotala hlavu. "Mám pár otazníků, možná se sestava bude trochu lišit," dodal.

Mladá Boleslav počtvrté za sebou vyhrála a celou přípravou prošla bez porážky. Do ligového jara vstoupí třetí celek tabulky v neděli domácím zápasem proti Ostravě.

Přípravné fotbalové utkání:
FK Mladá Boleslav - MAS Táborsko 1:0 (0:0)
Branka: 79. Takács.
Sestava M. Boleslavi: Šeda - J. Kysela, Kúdela, Polom, Pauschek (66. Fleišman) - Ščuk, J. Rada (66. Takács) - Přikryl (56. Kalabiška), Chramosta (40. Klobása), Čermák - Baroš. Trenér: K. Jarolím.

Reklama

Související témata: