Hlavní obsah

Brabec nakopl Spartu. Měl být vyloučen, stěžuje si Páník

Zlín

Důležité góly jsou přidanou hodnotou letenského stopera. Jakub Brabec už třeba dokázal rozhodnout derby se Slavií, koncem podzimu trefil postup v Evropské lize - a v sobotu načal bleskový obrat, díky němuž fotbalisté Sparty vyhráli ve Zlíně 2:1. Na oslavu branky dal znovu ruce na bradavky a předvedl svého Běžce. „Už mi naskočí automaticky, nad oslavou ani nepřemýšlím,“ usmívá se obránce s přezdívkou Brumla.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Sparty Praha Jakub Brabec oslavuje svůj gól proti Zlínu.

Článek
Fotogalerie

Hned dvakrát výrazně zasáhl do děje zápasu. Nejprve vyrovnávací brankou, jež Spartu nakopla k rychlému obratu. A pak i faulem na unikajícího Poznara.

„Červené karty jsem se nebál. Myslím, že to byl faul tak napůl, souboj tělo na tělo. Rozhodčí odpískal, dostal jsem žlutou, dobrá. Důležité je, že jsme vyhráli," líčí Jakub Brabec, jak svým zákrokem pomohl uhájit favoritovi vedení 2:1.

Ševci s jeho verzí nesouhlasí. „Poznar byl podle mě ve vyložené šanci - a sám proti Bičíkovi. Řekl bych, že i Brabec měl dostat červenou kartu, stejně jako ji pak v závěru spatřil náš Bartolomeu," poukazuje zlínský trenér Bohumil Páník.

Sudí Královec ovšem tasil jen žlutou, Brabec se tak může naplno těšit ze svojí gólové hlavičky.

Jaro nastartovali rychlým obratem

„Dostali jsme gól do šatny, první poločas nebyl dobrý. O přestávce jsme se museli soustředit hlavně na to, jak zápas otočit. To se naštěstí povedlo právě mně po krásném centru Bořka Dočkala..."

Sparta má ve Zlíně dlouhodobě špatnou bilanci. Dvěma góly ze standardek s odstupem pouhých dvou minut ovšem odpor Ševců zlomila.

„Těžký zápas, těžký soupeř. Jen se potvrdilo, co jsme všichni čekali. Na začátek jara jsou to hodně důležité body. Je skvělé, že jsme ho nastartovali takovým obratem. I díky takovému vývoji to z nás hodně spadne a teď se můžeme soustředit na Evropskou ligu s Krasnodarem," těší se Brabec na pohárovou výzvu.

Reklama

Související témata: