Hlavní obsah

Jsem moc smutný, hlesl Mahmutovič, přestože dal gól a na další přihrál

Petr MarekSport.czPrávo

Bosenský útočník Adin Mahmutovič přišel do Olomouce, aby Sigmě svými góly pomohl k záchraně. Proti Bohemians nastoupil v lize v dresu klubu z Hané poprvé a hned prokázal, že bude pro svůj nový tým platný. První gól připravil Ordošovi, druhý vstřelil sám.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Olomoučtí fotbalisté. (Ilustrační foto)

Článek

Chválil ho i kouč Sigmy Václav Jílek, byť k němu měl výhrady. „Asi třicet minut mu trvalo, než se dostal do hry. Měl totiž strašně málo pohybu. Od okamžiku, kdy se změnil jeho přístup, byl ale pro nás neskutečně cenný," tvrdil Jílek.

Sám bosenský útočník svoji vydařenou premiéru na Hané nepřeceňoval. „Radost z toho, že jsem se prosadil? Ne nemám. Důležitější je tým. Jsem tu sice proto, abych Sigmě pomohl góly, ale nevyhráli jsme a z toho jsem moc smutný. A k tomu gólu? Věděl jsem, že mi to Šindy (Martin Šindelář) dopředu takto dá. Stačilo mi pokrýt si hráče, který běžel se mnou a pak už jsem to poslal podél brankáře," uvedl Mahmutovič.

Do střelecké listiny se později mohl zapsat ještě jednou, to když snadno obešel kapitána Klokanů Krcha a poté překvapivě tvrdě vypálil z těžkého úhlu. Gólman Zlámal byl ovšem proti a konečky prstů vytlačil míč na roh. „Co tomu chybělo? Aby to spadlo do brány," tvrdil Mahmutovič, jemuž evidentně svědčila spolupráce se zkušeným Michalem Ordošem. „Ordži je výborný hráč, který umí podržet balón a perfektně ho i přihrát. Jsem rád, že s ním mohu hrát," prohlásil střelec, který na Hanou přišel hostovat z Plzně.

„Je obrovská škoda, že nám to nevyšlo. Ten zápas jsme měli vyhrát. Když už jsme to otočili z nepříznivého stavu 0:1 na 2:1, neměli jsme to ztratit. Problém byl v tom, že jsme dostali blbé, hodně laciné góly. A také, když jsme se dostali do vedení, jsme se zbytečně hnali dopředu. Měli jsme si počkat na brejky," mínil Mahmutovič. Z toho, že by se Sigma v lize neudržela, se ale neobává. „Máme tým na to, aby se udržel. Musíme se však zlepšit v obranné fázi," dodal devětadvacetiletý Bosňan.

Reklama