Hlavní obsah

Jágr představil nové kladenské dresy, klub si v sezóně připomene devadesátileté výročí

Devadesátileté výročí od založení klubu si v této sezóně bude připomínat hokejové Kladno. Středočeši k této příležitosti připravili speciální logo, které nebude chybět na dresech A týmu Rytířů. Právě nové dresy ve čtvrtek představil většinový vlastník klubu Jaromír Jágr.

Foto: http://rytirikladno.cz

Většinový vlastník kladenského klubu Jaromír Jágr (vlevo) a šéf mládeže Josef Zajíc představují dres pro novou sezónu.

Článek
Fotogalerie

Speciální logo určené k výročí bude umístěno i v pravém horním rohu kladenských dresů. Konceptu loga dominuje číslice devadesát, jež je doplněna menším klubovým znakem, letopočty 1924 - 2014 a sedmi hvězdičkami.

Šest z nich symbolizuje mistrovské tituly získané v letech 1959, 1975, 1976, 1977, 1978 a 1980. Sedmá hvězda, umístěná uprostřed, připomíná triumf v Poháru mistrů evropských zemí z roku 1977.

Samotné dresy pak designem navazují na uplynulou sezónu, ve které Kladno sestoupilo z extraligy do první ligy. Pár změn, včetně výročního loga, však přeci jen doznaly. „Celkově jsou dresy čistší a obsahují méně reklam. Tím pádem jsme také mohli ještě o něco zvětšit dominantní znak klubu. Myslím, že to klukům na ledě bude hodně slušet," řekla Andrea Kuthanová, manažerka klubového marketingu.

Rytíři zároveň připravují i sadu retro dresů Poldi Kladno ze sedmdesátých let, ve kterých v průběhu sezóny nastoupí k jednomu ze soutěžních zápasů. „Dáváme si záležet, aby retro dresy pro A tým byly opravdu věrnými dobovými replikami a paní Poldi se vrátila na náš stadión s patřičnou důstojností," dodala Kuthanová.

Reklama

Související témata: