Hlavní obsah

Věřím, že obnovíme souhru ze Slavie, říká brankář Kopřiva o kádru Chomutova

Josef PešoutSport.czPrávo

Ze slovutné KHL, kde si zachytal i proti pozdějšímu vítězi soutěže Magnitogorsku, zamířil český hokejový gólman Miroslav Kopřiva „jen“ do první ligy. Po skončení angažmá ve Slovanu Bratislava totiž přijal nabídku z Chomutova. A v brance Pirátů už má za sebou kromě přípravných zápasů i ostrý start v bojích o prvoligové body. „Je to v hokeji pro mě něco nového, ale snad si rychle zvyknu,“ rozjímal Miroslav Kopřiva v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Milan Malíček, Právo

Brankář Miroslav Kopřiva ještě v dresu Slavie.

Článek

Nemrzí vás, že jste v KHL vydržel pouze sezónu?

Dostal jsem v Bratislavě možnost vyzkoušet si dosud neznámé prostředí a zůstanou mi dobré vzpomínky. Škoda jen, že jsem se tam neudržel déle. Byla to však cenná zkušenost a roku v KHL nelituji.

Kam až jste se s hokejem nacestoval, co se týče geografické stránky?

Nejdál jsem byl ve Vladivostoku a Chabarovsku. Poznali jsme jiná časová pásma, prostě velké posuny. Bylo to náročné, ale dalo se zvyknout.

Potkal jste se na ledě i s největšími hvězdami KHL?

Shodou okolností jsem dvakrát nastoupil proti Magnitogorsku, který pak vyhrál Gagarinův pohár ve finále se Lvem Praha. Dokonce jsme ho i jednou porazili. Dobrým zážitkem byla i utkání s Ufou.

Dá se vůbec porovnat KHL s první ligou?

Pro mě je to nesmírně velký rozdíl. Každá soutěž je specifická, ať už jde o českou, švédskou, finskou, švýcarskou ligu nebo KHL. Teď jsem v Chomutově a není nic, na co bych se měl vymlouvat ohledně neznalosti soutěže apod. První zápasy jsou těžké, ubojované.

Co říkáte na atmosféru nejen v Chomutově, ale v celé soutěži?

Jsou tady dobří diváci. I když po sestupu z extraligy nebudou mít věrní příznivci šanci vidět v této sezóně lepší týmy a přijedou sem neatraktivní soupeři, věřím, že s fanoušky vytvoříme jako hráči celistvou partu v pozitivním smyslu. Jinak si všímám, že všude to máme z Chomutova kousek, tedy do Mostu, Kadaně, Litoměřic, Ústí nad Labem, Kladna apod. To je samozřejmě příjemná věc při srovnání s KHL (úsměv).

V chomutovském týmu potkáváte i bývalé spoluhráče z extraligy.

Je nás tady víc, co jsme prošli pražskou Slavií. S Vláďou Růžičkou mladším jsem tam byl pod vedením jeho otce tři roky. Ve Slavii hráli i Jirka Drtina, Jarda Koma a Tonda Dušek, který tehdy hostoval z Liberce. Takže věřím, že obnovíme souhru (úsměv). Za Litoměřice proti nám nastoupili Jarda Kalla a Víťa Bílek, se kterými jsem kdysi hrál za Kladno.

Reklama

Související témata: