Hlavní obsah

Kanonýr Roubík dotáhl Ústí k senzaci v Chomutově! Je nás ale málo, obává se pokračování série

Chomutov

Šokující výsledek se zrodil ve druhém čtvrtfinálovém duelu prvoligového play-off mezi hokejisty Chomutova a Ústí nad Labem. Suverénní vítěz základní části totiž doma podlehl 5:7 soupeři, který se dostal do vyřazovací fáze až z desáté příčky přes předkolo. Ústečtí tak nečekaně srovnali stav série na 1:1 (první zápas vyhrál Chomutov 4:1). A gólová přestřelka měla největšího hrdinu v osobě kanonýra Jaroslava Roubíka. Útočník Ústí nad Labem vstřelil do sítě favorita dvě branky a přidal tři asistence.

Foto: Petr Horník, Právo

Chomutovský Štěpán Hřebejk na ilustračním snímku

Článek

„Před sérií s Chomutovem jsme si říkali, že si chceme čtvrtfinále užít. A bylo to fantastické užívání," pravil unaveným, ale spokojeným hlasem Roubík po svém galapředstavení na chomutovském ledě. „Kupodivu jsme zahráli nečekaně dobře. Spoluhráči měli přesnou mušku a jsem rád, že jsem k té výhře taky pomohl. Chomutov dělal zbytečné chyby, které jsme dovedli využít," líčil ústecký střelec, který po celou sezónu prokazuje stabilní formu. „Sami se divíme, že jsme skoro s přehledem přešli přes Kadaň a dál se nám daří. Ale celkově jeden výsledek zase tolik neznamená. Snad jen to, že v neděli a pak i v pondělí přijde na domácí zápasy v Ústí více diváků, než kdybychom v Chomutově dvakrát prohráli," uvažoval Roubík.

Vítěze základní části stále považuje za velkého favorita play-off. „Chomutov je silný i tím, že má připravené další dvě útočné lajny, takže může zátěž rozložit na široký kádr. Naopak nám budou asi síly docházet. Je nás málo. Hrajeme s minimem hráčů a pak se únava nasčítá," dodal Roubík.

Bylo perfektní, jak soupeře vykoupal, chválil spoluhráč

Dva góly zaznamenal i Jan Kloz. „Nevypadalo to, že odvezeme vítězství. Brzy jsme prohrávali 0:2, jenže jsme rychle srovnali a pak drželi krok. Nevím, jestli jsme byli o tolik lepší, ale výhru jsme si za bojovnost a proměňování šancí zasloužili," tvrdil forvard.

Ocenil rovněž výkon Roubíka. „Prostě super. Bylo perfektní, jak soupeře vykoupal při jednom ze svých gólů. To nás nakoplo a uvědomili jsme si, že to je sakra naděje na vítězství. Každý vstřelený gól do nás vlil energii a skvěle jsme sehráli poslední třetinu," liboval si Kloz. Pochvaloval si souhru s týmem. „Třeba Kuba Pořický mě náramně viděl, takže jsem mohl střílet, jak jsem chtěl. Tedy pod vyrážečku, kam to gólmani nemají rádi," popsal útočník.

Očekává výbornou atmosféru na domácím zimním stadiónu. „Zasloužíme si podporu fanoušků, kteří přijeli za námi i ven. Jsme při chuti a určitě se nespokojíme s tím, že jsme Chomutov jednou porazili a tím pádem máme splněno. Chceme favorita dál potrápit. Nikdo od nás nečeká, že teď Chomutov doma šmikneme. Když ale vydržíme vzdorovat, bude to super," pohlédl Jan Kloz k pokračování série na ústeckém ledě.

Reklama

Související témata: