Hlavní obsah

Chomutov je počtvrté v řadě v baráži. Účast v extralize je něco výjimečného, tvrdí trenér Kopřiva

Chomutov

Hokejový klub z Chomutova bude počtvrté v řadě startovat v baráži o extraligu. Rozhodlo o tom vítězství Pirátů v pátém semifinálovém duelu prvoligového play off s Duklou Jihlava (6:3), takže domácí vyhráli sérii 4:1 na zápasy. A zajistili si tak účast ve čtyřčlenné prolínací soutěži o dvě místa v příštím ročníku extraligy.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Radující se chomutovští hráči - (zleva) Marek Hovorka, Brett Skinner a Jan Rutta.

Článek

Chomutovský hokej si vyzkoušel baráž už v roce 2012, kdy Severočeši prošli mezi elitu z pozice vítěze první ligy na úkor tehdy sestupující Mladé Boleslavi. O rok později se Piráti díky zvládnuté baráži v extralize zachránili, loni ale po neúspěšném závěru sezóny spadli a letos si vybojovali možnost bojovat o návrat!

Úterní zápas s Jihlavou byl vyrovnaný jen do začátku druhé třetiny. Domácí pak paradoxně za stavu 1:1 nabudilo neproměněné trestné střílení Chlouby. Po něm se rozjeli ke střelecké aktivitě, vyjádřené góly. Po vítězném zápase převzali Chomutovští pohár pro nejlepší celek právě skončeného ročníku první ligy.

„Jsme v baráži, ale nesmíme zapomenout ani na čtvrtfinálovou sérii s Ústím nad Labem, které mělo výborný závěr sezóny. Každá série v play off byla pro nás těžká. Nesmírně si vážíme nejen skalpu Ústí, ale i teď Jihlavy," přemítal chomutovský trenér Břetislav Kopřiva. „Oba soupeři hráli jiným stylem. Ústí předvedlo skvělé přesilovky, z nichž nám dávalo góly. Jihlava byla bruslařsky aktivnější. Sérii rozhodlo naše jedno vítězství na Vysočině, odkud jsme se vraceli s velkou nadějí na postup do baráže," ohlížel se Kopřiva.

Pikantní úvod proti Slavii

Chomutovští se už mohou připravovat na vstup do přímých bojů o účast v extralize. A nejprve narazí na pražskou Slavii na jejím ledě. Bude to pikantní premiéra hned pro řadu aktérů. Trenér Kopřiva totiž dlouho působil ve Slavii u mládeže, klub dobře zná. Navíc jeho poradcem a konzultantem v Chomutově je se Slavií spjatý i reprezentační trenér Vladimír Růžička, jehož syn Vladimír Růžička mladší je bývalým útočníkem Slavie a současnou hráčskou oporou Pirátů. Ve Slavii působili i další nynější chomutovští hokejisté - brankář Miroslav Kopřiva, Drtina, Koma, Dušek!

„Je to nejbližší soupeř, což je jistě zajímavé pro média. Ale v baráži se potkají čtyři mužstva, takže každé z nich určitě udělá maximum pro úspěch. Účast v extralize je pro týmy, které o ní usilují, něco výjimečného," uvažoval Kopřiva. A spíše spřádal plány, co musí jeho svěřenci ještě zlepšit. „Je nutné zapracovat ve všech směrech, od brankářů přes obránce po útočníky. To, že Slavia s Olomoucí měly v sezóně problémy, nic neznamená. A nelze zapomínat ani na České Budějovice," dodal chomutovský trenér.

Reklama

Související témata: