Hlavní obsah

Hřebejka zastavilo bezvědomí. Musíme brát i dva body, pravil chomutovský bek Toman

Chomutov

Až v poslední minutě prodloužení - pouhých devětačtyřicet sekund před sirénou - rozhodli hokejisté Chomutova o vítězství nad Motorem České Budějovice 4:3 ve čtvrtém kole baráže o extraligu. I když jim v závěru chyběl střelec Štěpán Hřebejk, který po nárazu utrpěl chvilkové bezvědomí, vydřeli dva body. Jihočeši na první vítězství v baráži stále čekají a jejich naděje na postup do nejvyšší soutěže se ztenčují.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Chomutovský Štěpán Hřebejk debatuje s rozhodčím v barážovém utkání s Českými Budějovicemi.

Článek

Třebaže domácí vedli, odcházeli do kabin po první třetině s velkými rozpaky. Hosté totiž v posledních pěti minutách úvodního dějství využili tři přesilovky! Od druhé části nastoupil místo M. Kopřivy do chomutovské branky Hanuljak a změnil se i obraz hry. Severočeši při dvouminutové početní výhody pěti proti třem snížili a nedlouho poté rovněž v přesilovce srovnali na 3:3.

V prodloužení se prosadil dělovkou od modré čáry obránce Milan Toman při hře čtyř proti třem. Zápas ale hodnotil docela kriticky. „Za to, že jsme si utkání zkomplikovali, můžeme de facto sami. V prvních deseti minutách jsme se asi uspokojili, že vedeme 1:0 a soupeře jsme do té doby ničeho nepustili. Pak tam byla tři vyloučení na naší straně. A oslabení jsme sehráli špatně," mínil zkušený bek. „Měli jsme celkově moře šancí, které jsme neproměnili. Budějovicím skvěle zachytal brankář Gába. A nedá se ani přehlédnout, že hosté chodili do brejků a hráli dobře. Navíc nedali trestné střílení, které mohlo rozhodnout. Proto musíme brát i dva body, protože náš výkon nebyl ideální," uznal Toman.

Slabinou Chomutova je zmíněná hra v oslabení. V ní dostal všech osm gólů v baráži. „Musíme se na to zaměřit. Taková bilance není dobrá. Tím, jak se barážová soutěž naplno rozjíždí, je zřejmé, že to je a ještě asi bude přetahovaná o dvě místa nahoře. Ceníme si tří bodů z Budějovic, doma jsme ztratili po bodu právě s nimi a předtím i s Olomoucí," připomenul obránce dosavadní statistiku. „Paradoxně nejlépe jsme asi zahráli hned na úvod na Slavii, kde jsme těsně podlehli. Takže se chystáme na páteční odvetu," podotkl Toman.

Útočník Štěpán Hřebejk naskočil do baráže po vypršení disciplinárního trestu až ve třetím kole, stihl jen dva zápasy, ale v každém z nich skóroval. „Jen na svoje góly nehraju. Pro mě je důležité, že se bodovalo," tvrdil hokejista, který během úterního zápasu prožil na ledě těžkou situaci. Po nárazu od protihráče zůstat ležet, ale pak jej spoluhráči přece jen dovezli na střídačku. „Snažil jsem se zápas dohrát, ale lékař mi vydal stopku. Řekl, že tam bylo chvilkové bezvědomí," vysvětlil Hřebejk, proč už nenastoupil do třetí třetiny.

Reklama