Hlavní obsah

První liga rozlosována. Hned na úvod dojde na šlágr Kladna se Slavií

Praha

Dva týdny po rozlosování extraligy už je znám i program druhé nejvyšší české hokejové soutěže. Hned v úvodním kole první ligy dojde ve středu 9. září k zajímavému střetu týmů, které ještě nedávno hrály v extralize - šestinásobný mistr československé ligy Kladno, které elitu opustilo před rokem, přivítá dvojnásobného českého šampióna Slavii, kterou stejný osud postihl letos.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Kladna přivítají v 1. kole nadcházející sezóny první ligy pražskou Slavii - ilustrační foto.

Článek

V prvním kole se ještě utkají Havířov s Českými Budějovicemi, Litoměřice s Jihlavou, Ústí nad Labem s Mostem, Šumperk s Třebíčí, Benátky nad Jizerou s Prostějovem a nováček soutěže Přerov s Kadaní.

Herní systém zůstává stejný jako v uplynulé sezóně. V základní části soutěže, která vyvrcholí 17. února, se odehraje 52 kol. Změn nedozná ani play off - týmy na sedmém až desátém místě budou v předkole bojovat o poslední dvě volná místa pro čtvrtfinále. Dvě nejlepší mužstva ve vyřazovacích bojích si zajistí účast v baráži o extraligu. Ta startuje 29. března.

Novinkou naopak je zařazení dvou týdenních přestávek v základní části. Ta první začne 2. listopadu, druhá pak 14. prosince.

Program 1. hokejové ligy:
1. kolo - 9. září
Havířov - České Budějovice
Litoměřice - Jihlava
Ústí nad Labem - Most
Šumperk - Třebíč
Přerov - Kadaň
Kladno - Slavia Praha
Benátky nad Jizerou - Prostějov
2. kolo - 12. září
České Budějovice - Prostějov
Slavia Praha - Benátky nad Jizerou
Kadaň - Kladno
Třebíč - Přerov
Most - Šumperk
Jihlava - Ústí nad Labem
Havířov - Litoměřice

Reklama

Související témata: