Hlavní obsah

Narození prvního potomka ho dojalo. Nejsem tvrďák, takže jsem i brečel, přiznává Klepiš

Ve své sbírce má zlatou medaili pro vítěze mistrovství světa, dvakrát vyhrál českou extraligu i Kontinentální ligu, pondělní událost ale všechno přebila. Hokejovému útočníkovi Jakubu Klepišovi přivedla jeho manželka Tereza na svět prvního potomka, malého Kubu. „Nejsem žádnej tvrďák, takže jsem i brečel. Byl jsem z toho hotovej a vlastně pořád jsem,“ říkal šťastný Klepiš ve středu na srazu národního týmu v pražských Letňanech před turnajem Channel One Cup.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejista Jakub Klepiš před srazem národního týmu v pražských Letňanech.

Článek

„V neděli jsme odehráli poslední extraligový zápas před reprezentační přestávkou a v pondělí, kdy jsem měl volno, jsme rodili. Byl jsem napnutý, věděl jsem, že to přijde každou chvílí, protože už jsme přenášeli," vyprávěl třinecký útočník.

Přímo u porodu nebyl, jelikož malý Jakub přišel na svět císařským řezem. „Nepustili mě tam, zase to ale bylo rychlý. Během pěti minut mi řekli: ´Pojďte, je venku.´ Já v tu chvíli vůbec nevěděl a ptal se, kdo, nebo co je venku... Byl jsem z toho trošku v šoku," smál se Klepiš a musel dát za pravdu svým kamarádům, jejichž slovům moc nevěřil.

„Hodně lidí, kteří už mají děti, mi říkali, že to je něco neskutečného a že z toho budu hotovej. Moc jsem jim nevěřil, ale když to teď přišlo, můžu to jenom potvrdit. Mám z toho strašně moc energie. Nejsem žádnej tvrďák, takže jsem i brečel. Byl jsem z toho hotovej a vlastně pořád jsem," přiznává třicetiletý útočník a je mu trochu líto, že kvůli reprezentačním povinnostem nebude u toho, až si Tereza přinese Kubu z porodnice domů.

Větší oslavu nechá na léto

„Samozřejmě mě to mrzí, protože je to výjimečná událost. Navíc ještě máme psa, tak mě zajímalo, jak bude na malého reagovat on. Ale nic s tím neudělám, budu na ně aspoň myslet. A Tereza už za třináct let, co jsme spolu, stejně ví, jak to chodí, a je s tím smířená," usmál se Klepiš, který si na synovo zdraví dal s rodinou jednoho panáka, větší oslavu ale nechá až na léto.

Získaná energie by se mohla projevit i na ledě během zápasů. „Hokej se pořád snažím hrát naplno, ale teď z něj mám ještě větší radost a užívám si ho. Kolikrát nad některými věcmi strašně moc přemýšlím, řeším je do detailů a to mě potom užírá. Malej mi to teď aspoň vezme z hlavy," myslí si Klepiš.

Reklama