Hlavní obsah

Slavia si doma uřízla ostudu, Vítkovice jí uštědřily "kanára"

PRAHA

Jednoznačnou výhru 6:0 si v rámci 35. kola O2 extraligy odvážejí hokejisté Vítkovice z ledu pražské Slavie. Ostravané o svém triumfu rozhodli už v první třetině, ve které se prosadili dvakrát. Slavii citelně poznamenala ztráta Romana Červenky, který odstoupil ze hry v průběhu první části. Růžičkovi svěřenci prohráli už počtvrté za sebou a spíše než o play-off budou bojovat o účast v samotném předkole.

Foto: Milan Malíček, Právo

Vítkovický Kvapil se raduje, slávista Beránek smutní.

Článek
Fotogalerie

Jestli slávističtí fanoušci před zápasem věřili, že po třech prohraných zápasech jejich oblíbenci proti Vítkovicím konečně zaberou naplno, již po pár minutách jim muselo být jasné, že byli na omylu. Ostravané svého soupeře jasně přehrávali, domácím činil problémy už pouhý přechod do útočného pásma. V sedmé minutě navíc po individuální akci přetavil herní převahu svého týmu kapitán Burger ve vedoucí gól.

Hned za další minutu mohl přidat další Ujčík, ve vyložené šanci ovšem Slavii zachránil Hnilička, který jeho střelu lehkým dotykem lapačky vytěsnil mimo. V sedmnácté minutě už byl ale slávistický brankář bezmocný. Ujčík s Kvapilem provedli své přečíslení tak dokonale, že po parádní kombinaci na jeden dotek stačilo druhému jmenovaného ke vstřelení branky jen natavit hůl.

Slávista Roman Červenka v utkání s Vítkovicemi.foto: Právo/Milan Malíček

Ta největší pohroma ale Slavii postihla už o něco dřív. Její tahoun Roman Červenka po pár střídáních kvůli zranění odstoupil ze hry a Pražany jeho absence ve zbytku duelu silně poznamenala. Ve 23. minutě si pohrál s domácí obranou Klimek, bekhendem ale nezakončil přesně. V polovině zápasu hráli hosté téměř minutu a půl proti třem, v největší příležitosti vychytal Radima Hrušku Hnilička.

Ani nevyužitá dlouhá přesilovka ale Vítkovice nepřibrzdila. Slavii prakticky nepouštěly na dostřel Šindelářovi, v 33. minutě navíc Burger našel milimetrově přesným pasem Hubáčka, který zvyšoval už na 3:0.

V závěrečné třetině se Vítkovice už soustŕedily zejména na defenzivu, slávistická bezzubost jim ale jejich úlohu značně ulehčila. V 54. minutě navíc ujel při vlastním oslabení Štefanka a nekompromisní dělovkou překonal Hnilićku počtvrté. Tím ošem slávistické hororové odpoledne ještě nekončilo. V 56. minutě vystřelil Hruška a Hnilička sklapl betony pozdě. Za dalších dvacet osm vteřin lovil slávistický gólman puk ze své sítě pošesté, když jej prostřelil Vrána.

HC Slavia Praha - HC Vítkovice Steel 0:6 (0:2, 0:1, 0:3)
Branky a nahrávky: 7. Burger (Hubáček), 17. Kvapil (Ujčík), 33. Hubáček (Burger), 54. Štefanka (Treille), 56. R. Hruška (Kuboš, Ujčík), 57. Vrána (Trnka, Sičák). Rozhodčí: Souček, Šír - Vengřín, Gebauer. Vyloučení: 4:4, navíc Havel 10 minut. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 5483.
Slavia: Hnilička - Kadlec, Špelda, Vyhlídal, Žižka, J. Drtina, Kolařík, Sloboda, Vašíček - Kůrka, Červenka, Vondrka - Havel, Beránek, Tomica - D. Hruška, M. Čermák, Sklenář - P. Jelínek, V. Růžička ml., Doležal. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.
Vítkovice: Šindelář - Jurečka, Rehák, Kuboš, Stehlík, Sičák, Trnka - Klimek, Burger, Hubáček - Treille, Štefanka, Svačina - Ujčík, R. Hruška, Kvapil. Trenéři: Hadamczik a Konečný.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín