Hlavní obsah

Aleš Padělek zachránil hattrickem remízu Plzni

PLZEŇ

V pátém kole hokejové extraligy remizovala Plzeň s Litvínov 3:3. Hosté v utkání dvakrát prohrávali, ale v polovině utkání se dostali zásluhou Brandy do vedení. Radost ze zisku tří bodů jim zkazil domácí Aleš Padělek, který svým třetím gólem v utkání v 57. minutě vyrovnal. Domácí Lasselsberger si tak připsal teprve druhý bod v letošní sezoně. Chemici zase znovu nepoznali radost z výhry na cizím kluzišti.

Článek

Necelá půl minuta stačila ke vstřelení úvodní branky trápícím se domácím. Andrašovský zamotal hlavy hostujícím obráncům za brankou a pak našel před gólmanem Fialou osamoceného Padělka, který pohotově zvedl kotouč pod horní tyčku.

Otřesení hosté potom dvakrát zbytečně faulovali. Domácí ale i přes několik tvrdých střel obránců od modré čáry drunou branku přidat nedokázali. Hosty dobře sehraná oslabení povzbudila a začali se tlačit do útoku. Ze zlepšené hry rezultovali dvě přesilovky a tu druhou sehráli hosté parádně a dokázali ji přetavit ve vyrovnávací branku. V poslední minutě úvodní dvacetiminutovky ještě vystrašil Málka pohotovou střelou Gombár.

Také první minuta druhé třetiny přinesla změnu skóre ve prospěch domácích a střelcem byl znovu Padělek, který při přečíslení dva na jednoho zužitkoval přihrávku Andrašovského. Domácí po vedoucím gólu pokračovali v aktivní hře a uzavřeli hosty v jejich obranném pásmu. Proti střele Kocáka zasáhl svým pravým betonem Fiala na poslední chvíli. Mladý gólman zachránil hosty i při táhlé střele Vorla, přestože měl zakrytý výhled.

Vyrovnávací branka Západočechy otřásla

Domácí se do útočení pouštěli až bezhlavě a stihli je za to trest. Hostující bek Punčochář narýsoval přihrávku z vlastní třetiny až na útočnou modrou čáru, kde číhal Prorok. Zkušený útočník si poté při nájezdu pohrál s Málkem a překonal ho střelou po ledě.

Vyrovnávací branka Západočechy otřásla a začali chybovat při rozehrávce. Mladý obránce Trojovský nechtěně namazal zadovkou hostujícímu Brandovi, který se natlačil před branku a zasunul kotouč podél Málkova betonu do sítě. Domácí tak poprvé v utkání prohrávali. Nezbývalo jim tak nic jiného, než se znovu pustit do útočení. Dostávali se do šancí a dokonce měli třikrát výhodu přesilové hry, tu poslední necelé čtyři minuty před koncem využili.

Josef Straka si vybruslil zpoza branky a křižnou přihrávkou našel Padělka, který ranou pod horní tyčku překonal dezorientovaného Fialu a dokončil tak svůj hattrick. Nervózní závěr normální hrací doby už branku nepřinesl, a tak se prodlužovalo. V nastavení chytil Málek nájezd Gombárovi, a protože si domácí žádnou šanci nevypracovali, skončilo utkání remízou.

Lasselsberger Plzeň - Chemopetrol Litvínov 3:3 po prodl. (1:1, 1:2, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 1. A. Padělek (Andrašovský, Kracík), 21. A. Padělek (Andrašovský), 57. A. Padělek (J. Straka) - 14. Trávníček (Gýna, Benda), 24. Prorok (Punčochář), 32. Branda. Rozhodčí: Minář - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 6:8, navíc Hranáč (Litvínov) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 5031.
Sestavy:
Plzeň: Málek - Trojovský, Trnka, Nedoma (15. Štich), Štěpánek, Klaus, Jindřich - A. Padělek, Kracík, Andrašovský - Kracík, J. Straka, Matějovský - Adamský, Vorel, Havelka - Michal Polák. Trenéři: M. Sýkora, Rulík a Kampf.
Litvínov: R. Fiala - Hranáč, Poživil, Prokop, Punčochář, Gýna, L. Řezníček, Skuhrovec - Prorok, Reichel, Balázs - Branda, Benda, Trávníček - Gombár, Sklenička, Zadina - Jeslínek, Jánský, Šaffer. Trenéři: M. Sýkora, P. Fiala.

Reklama

Související témata: