Hlavní obsah

Sparta dala ve Znojmě bleskový gól, ale prohrála

ZNOJMO

Hokejisté pražské Sparty dokázali v utkání 9. kola Tipsport extraligy na ledě Znojma skórovat už 11 vteřin po úvodním hvizdu. Další gól už ale vstřelit nedokázali a odvážejí si porážku 3:1. V kvalitním utkání prodloužili Znojemští vítěznou sérii na pět zápasů. Sparta naopak už počtvrté v řadě nepoznala radost z výhry.

Článek

Hosté šokovali soupeře i diváky ihned po zahajovacím buly bleskovou akcí a po 11 vteřinách už vedli. Stoprocentní šance pak na druhé straně nevyužili Haman ani Plášek. Znojmo vyrovnalo v početní převaze při vyloučení Sivka. Trefil se Kraus, který přišel na jih Moravy na hostování z Karlových Varů výměnou za Selingra. Pak Bříza zlikvidoval Pláškovo sólo.

Na začátku prostřední části ovšem kapituloval podruhé, když Uram zužitkoval nezištnou přihrávku Puchera. Pražané odpověděli zvýšeným úsilím, ale Trvaj několik závarů před svou brankou vyřešil. Minuty před druhou pauzou patřily pro změnu domácím. Gól měli na hokejce Dopita i Ludvík, Bříza ovšem skvěle zachránil.

Po 20 vteřinách závěrečné třetiny však už Znojmo vedlo 3:1, když se trefil Mikulík. Sparťané se poté nadechli k náporu, ale domácí tříbodový zisk uhájili.

Jan Votruba, asistent trenéra Znojma: "Řadu hráčů včetně hlavního kouče Hořavy trápí chřipka, o to je výhra cennější. Mrzí nás ale zranění Chlubny, který má zlomenou klíční kost."

Jaromír Šindel, trenér Sparty: "Začali jsme dobře, avšak postupně šel náš výkon dolů. Vůbec se nám nedařily přesilovky."

Znojemští Orli - Sparta Praha 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 7. Kraus (Němeček), 23. Uram (Pucher, Mojžíš), 41. Mikulík (Čakajík) - 1. O. Kratěna (Chabada, Štrba). Rozhodčí: Bolina - Křivský, Hejduk. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. Diváci: 4200.
Znojmo: Trvaj - Čakajík, Mojžíš, Bičánek, Němeček, Heš, Jareš - Mikulík, Pucher, Uram - Ludvík, Dopita, Kraus - Chlubna (37. Beroun), Haman, Plášek. Trenéři: Hořava a Votruba.
Sparta: Bříza - Černošek, Stehlík, Dobroň, Toman, Hlavačka, Jan Hanzlík - Štrba, Chabada, O. Kratěna - Ton, Sivek, Marek - Havelka, Jakub Šindel (41. Špaňhel), Netík. Trenéři: Jaromír Šindel, Doležal a D. Volek.

Reklama

Související témata: