Hlavní obsah

Litvínov porazil trápící se Spartu

LITVÍNOV

Hokejisté Litvínova porazili v utkání 14. kola extraligy pražskou Spartu a na předposledním místě tabulky odskočili poslednímu Vsetínu na rozdíl sedmi bodů. Vítězný gól Chemopetrolu vstřelil v 58. minutě Punčochář.

Článek

Sparta byla podle výsledků v úvodní čtvrtině pro Litvínov ideálním soupeřem k na prolomení série. Tým kouče Jaromíra Šindela v ní totiž ze šesti zápasů venku vybojoval jen dva body za výhru v prodloužení ve Vsetíně.

Pražané, kteří mají na marodce beky Tabačka, Vykoukala, útočníky Kašpaříka se Sivkem a chyběl jim i potrestaný Vopat, si vypůjčili z prvoligové Jihlavy útočníky Hloucha a Rytnauera, kteří se v průběhu utkání dostali do hry. Další ranou pro Pražany však bylo zranění beka Stehlíka, jehož čeká zřejmě s pochroumaným ramenem pauza.

Pražané měli ale na severu Čech lepší vstup do utkání. Již v druhé minutě se trefila posila z Plzně Josef Straka. Centr, který přišel na hostování výměnou za Jakuba Šindela, úspěšně zakončil rychlý brejk Sparty, do něhož vyrazil společně s Kratěnou. Za domácí však hned za dvě minuty vyrovnal Balázs, jehož nechytatelná rána skončila za zády gólmana Schwarze.

Potom Litvínov ubránil hlavně díky několika výborným zákrokům gólmana Fialy oslabení tří proti pěti. Navíc ve 13. minutě vyrazila do útoku druhá litvínovská řada, která zajistila domácím vedení. Po Poživilově střele se prosadil Benda. V závěru třetiny se do sebe u střídačky hostí pustili Špaňhel s Reichelem a po krátké bitce putovali na trestnou lavici dva hráči na každé straně.

Ve druhé části se sice hrálo až do 29. minuty bez branek, ale pak přišla rychlá akce Sparty, na jejímž konci byl Kratěna, který vyrovnal. Za tři minuty znovu vedl Litvínov po efektní koncovce Kubinčáka, kterému se v pádu povedlo překonat Schwarze. Jenže ve 33. minutě bylo znovu srovnáno. Na branku domácích pálil Ton a odražený kotouč dokázal do sítě dopravit Marek.

Ve závěrečné třetině byl výsledek dlouho na vážkách, ale pomalu začal sílit tlak domácích. Rébus nakonec rozluštil v závěru obránce Punčochář, který střelou švihem od modré čáry vyslal kotouč na branku hostí a ten skončil v síti.

Chemopetrol Litvínov - Sparta Praha 4:3 (2:1, 1:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 4. Balázs (Gombár, Jeslínek), 15. Benda (Poživil), 32. Kubinčák (Poživil, Reichel), 58. Punčochář - 2. J. Straka (Kratěna), 29. Kratěna (Chabada), 33. Marek (Ton). Rozhodčí: Husička - Unzeitig, Cambal. Vyloučení: 12:14, navíc Reichel (Litvínov) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 3615.
Litvínov: R. Fiala - Punčochář, Pojkar, Gýna, Poživil, Ťupa, Morava, Skuhrovec - Zadina, Reichel, Kubinčák - Trávníček, Benda, Branda - Gombár, Jeslínek, Balázs - Jánský, Sklenička, Šaffer. Trenéři: V. Sýkora a P. Fiala.
Sparta: Schwarz - Jan Hanzlík, Černošek, Stehlík (41. Bolf), Dobroň, Hlavačka, Toman - Štrba, Marek, Ton - Chabada, J. Straka, Kratěna - Netík, Špaňhel, Havelka - Dragoun, od 34. navíc Rytnauer, Hlouch. Trenéři: Šindel, Doležal a Volek.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín