Hlavní obsah

Budějovice si v Pardubicích připsaly již osmou remízu

PARDUBICE

Hokejisté Českých Budějovic remizovali v 17. kole extraligy na ledě mistrovských Pardubic 1:1 a pro Jihočechy to byla již osmá dělba bodů v ročníku. Tým Josefa Jandače prodloužil svou sérii neporazitelnosti již na deset zápasů. Moeller vedl při svém návratu před vlastní publikum po pěti duelech venku za sebou od 17. minuty díky trefě Miroslava Hlinky, ale třináct minut před koncem vyrovnal produktivní bek Petr Gřegořek.

Článek

Pardubice po sobotním vítězství v Litvínově působily unaveným dojmem a většinu utkání se musely bránit důrazné hře Jihočechů. V sestavě Pardubic se už objevil po disciplinárním trestu Tvrdík, ale nadále chyběli Blažek s Mikeskou. Jejich neúčastí trpěla především kompaktnost hry prvních dvou pardubických útoků.

Jihočeši překvapili domácí velmi důraznou hrou, která platila především před Hylákovou brankou. Pardubický gólman se zaskvěl v už v 10. minutě, kdy zlikvidoval Hřebejkovu stoprocentní šanci. Také v dalších fázích první třetiny byl Hylák nejlepším hráčem Pardubic. Byl ve větší permanenci než jeho protějšek Turek, protože jeho spoluhráči jen těžko odolávali náporu hostů.

Přesto se z vedoucí branky radovali pardubičtí hráči. V 17. minutě využili dvojnásobnou početní výhodu při vyloučení Krátošky a Kopeckého. Po drtivém závaru před Turkem se prosadil Hlinka.

Ve druhé třetině mohl zvýšit Havíra, ale jeho střela jen těsně minula Turkovu branku. Postupem času se znovu začali prosazovat hosté, kteří vyhrávali většinu osobních soubojů. Ve 37. minute ale měli velké štěstí, když Tvrdíkovu střelu už za překonaným Turkem zastavil Kutlák.

Ve 45. minutě se kotouč sice dostal do pardubické branky, ale až po odpískání. Pardubický mladík v brance držel čisté konto až do 47. minuty. V té jej při přesilovce po Kántorově vyloučení na dvě plus dvě minuty prostřelil českobudějovický obránce Gřegořek, který si najel na Brabencovu šikovnou přihrávku. Na druhé straně Turek příliš práce neměl a se sporadickými střelami domácích hráčů si snadno poradil.

Budějovické hráče vyrovnávací branka viditelně povzbudila a tak se domácí jen s obtížemi dostávali ze svého pásma. Pokud se dostali do střeleckých příležitostí, chyběla jim přesnější muška. V závěrečných minutách třetí třetiny se oba týmy nepouštěly do riskantních akcí, hrálo se na jistotu bodu. Rozhodnutí nepřineslo ani prodloužení, v kterém měl ke gólu blízko Čaloun, ale 15 vteřin před koncem neproměnil trestné střílení po faulu Hübla na Rolínka.

Moeller Pardubice - České Budějovice 1:1 po prodl. (1:0, 0:0, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 17. Hlinka (Kántor) - 47. Gřegořek (Brabenec, M. Hudec). Rozhodčí: Mikula - Tošenovjan, Hlavatý. Vyloučení: 7:4, navíc Kutlák (České Budějovice) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 8233.
Pardubice: Hylák - Snopek, Kántor, Novotný, Čáslava, Havíř, Mudroch, Linhart, Vágner - Mrázek, Hlinka, Kolář - Čaloun, Rolínek, Korhoň - Tvrdík, Koukal, Lubina - Havíra, Klouda, Cetkovský. Trenéři: Martinec a Šejba.
České Budějovice: Turek - Gřegořek, Harant, Kotaška, Kutlák, Vydarený, Mucha, Posmyk - Sailer, Hübl, Veselý - M. Hudec, Brabenec, Kopecký - M. Hanzal, Vak, Kotrla - Hřebejk, Krátoška, J. Hanzal. Trenéři: Jandač a Kupka.

Reklama

Související témata: