Hlavní obsah

Hokejisté Plzně porazili Třinec, bek Cartelli dal dva góly

PLZEŇ

Hokejisté Plzně porazili v utkání 35. kola extraligy Třinec 5:2 a posunuli se v tabulce na šesté místo právě před Oceláře. Dvěma góly se na úspěchu Lasselsbergeru podílel uzdravený obránce Mario Cartelli, který se vrátil do sestavy po necelých třech týdnech.

Článek

Třinec byl sice na začátku duelu pod tlakem, ale hrozil ze smrtících brejků. Hned v úvodu se trefil Kudrna, který během utkání mnohokrát zkoušel pozornost plzeňského gólmana Málka. Ten byl ale pozorný a podruhé se bývalým hráčem Plzně překvapit nenechal.

Domácím se podařilo vyrovnat až zásluhou přesné střely Cartelliho v závěru přesilového hry při vyloučení Skořepy. A po čtyřech minutách druhé části to vypadalo s Třincem bledě, protože domácí rychle odskočili na dvougólový náskok. Nejprve se trefil Andrašovský, brzy po něm se mezi střelce zapsal i Adamský.

Ale v polovině zápasu se Slezanům podařilo snížit, když Martynek dorazil poskakující puk pod břevno. V závěru druhé třetiny se sice hosté ubránili dvojnásobnému oslabení, ale šanci na zvrat ztratili po dvou trefách Plzně v poslední třetině.

Radek Kampf, asistent trenéra Plzně: "Rozhodla přesilovka hostů pět na tři. Soupeř v ní měl tři vyložené šance, ale díky Málkovi je neproměnil."

Jiří Juřík, trenér Třince: "Měli jsme výborný úvod a další šance. Ty jsme nedali, domácí se postavili na nohy a díky našim chybám zápas obrátili."

Lasselsberger Plzeň - Oceláři Třinec 5:2 (1:1, 2:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 15. Cartelli (Andrašovský, Kracík), 22. Andrašovský (A. Padělek), 24. Adamský (Zelenka), 48. D. Moravec (Adamský, Důras), 52. Cartelli (Kracík) - 2. Kudrna (Peterek, Martynek), 30. Martynek (Peterek, Pácal). Rozhodčí: Hodek - Bláha, Bádal. Vyloučení: 6:12, navíc Výborný (Plzeň) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 5082.
Plzeň: Málek - Cartelli, Trnka, Nedoma, Hučko, Výborný, Štěpánek, Vobořil - Zelenka (42. Freiberg), D. Moravec, Adamský - A. Padělek, Kracík, Andrašovský - Důras (18. - 19. Vítek), M. Straka, Tvrdoň. Trenéři: M. Sýkora a Kampf.
Třinec: Vojtek - Tesařík, Výtisk, Hunkes, Pácal, Kroupa, Frolo - Fabuš, Skořepa, Paroulek - J. Kudrna, Peterek, Martynek - Huna, Polanský, Tomas - Bordowski, Florián, Zbořil. Trenéři: Juřík, Daneček a Mach.

Reklama

Související témata: