Hlavní obsah

Hanzlík zařídil výhru Sparty v Litvínově

LITVÍNOV

Hokejisté pražské Sparty zvítězili ve 40. kole extraligy na ledě Litvínova 2:1 v prodloužení. Ústřední postavou zápasu byl sparťanský obránce Jan Hanzlík, který dal oba góly hostí. O dvoubodovém zisku Pražanů rozhodl kuriózní trefou z úhlu po 36 vteřinách prodloužení, když jím nahozený puk si srazil bruslí do sítě litvínovský Poživil.

Článek

Domácí bez potrestaného Proroka a do zámoří se vrátivšího Petružálka nešetřili elánem a v úvodu zasypali Břízu sprškou střel. Sparta se rychle oklepala ale stihla ji pohroma. V 9. min. Ton ujel v oslabení, ale Altrichtra nepřekonal a zamířil do šatny se zlomenou rukou!

Litvínov pak neproměnil takřka dvouminutovou přesilovku 5 proti 3, Bříza odolal i dalším střeleckým pokusům domácích, jimž v zakončení chybělo více důrazu a přesnosti. Na přelomu druhé a třetí části měla dvojnásobnou početní výhodu i Sparta, ale gólové radosti se dočkala až v 51. min. zásluhou Hanzlíka. O vyrovnání se záhy postaral Skuhrovec a vynutil si prodloužení, v němž se štěstí přiklonilo na stranu hostů.

Petr Fiala, asistent trenéra Litvínova: "Zápas charakterizovaly vynikající výkony brankářů. Bod je pro nás málo."

Marian Jelínek, asistent trenéra Sparty: "S výsledkem jsme spokojeni. Černou skvrnou je ale zranění Tona, který se hned podrobil operaci ruky a sezóna pro něj skončila."

Chemopetrol Litvínov - Sparta Praha 1:2 v prodl. (0:0, 0:0, 1:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 53. Skuhrovec (Reichel, Kubinčák) - 51. Jan Hanzlík (Štrba), 61. Jan Hanzlík (J. Straka, Štrba). Rozhodčí: Husička - Čech, Chytil. Vyloučení: 7:6, navíc Ptáček (Sparta) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 4450.
Litvínov: Altrichter - Hranáč, Poživil, Gýna, Skuhrovec, Ťupa, Morava, Punčochář - Kubinčák, Reichel, Zadina - Branda, Benda, Trávníček - Šaffer, Sklenička, Bednařík - Gombár, Charousek, Jánský. Trenéři: V. Sýkora a P. Fiala.
Sparta: Bříza - Ptáček, Nikolov, Vykoukal, Jan Hanzlík, Černošek, Stehlík, Tabaček, O. Malinský - Chabada, Sivek, O. Kratěna - Ton, Marek, Štrba - Špaňhel, J. Straka, Netík - Dragoun, Langhammer, M. Růžička. Trenéři: Výborný a Jelínek.

Reklama

Související témata: