Hlavní obsah

Sparta neprohrála poosmé v řadě, Kladno zdolala 3:1

KLADNO

Hokejisté pražské Sparty pokračují ve výstupu na vrchol extraligové tabulky. Zdolali Kladno 3:1 a neprohráli už poosmé v řadě. Středočeši s osmi juniory vsadili na bojovnost, často si pomáhali jen za cenu faulů, ale i Pražané mnohdy pykali za přestupky, a tak se jen složitě dostávali do tempa, o souvislém tlaku si mohli nechat zdát.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Radost v podání hokejistů Sparty

Článek

Přesto se Sparta ujala vedení, když Marek pálil do protipohybu Orcta. Ale za 16 vteřin bylo srovnáno: Tlustý zpoza branky našel Kuchlera, jenž přesně zacílil. Vedení mohl Spartě zajistit Chabada, ale v nájezdu ho zahákoval Čech. Nařízené trestné střílení Marek nevyužil, pálil do Orctových betonů. V brejku neuspěl ani Toman, vracející se z "hanby".

Rozhodující okamžik přišel, když v kladenské přesilové hře Ptáčkovo nahození Pavlas nezachytil, navíc ho přebruslil Kratěna a jeho blafák byl neomylný. Dvě nebezpečné rány Tomana Orct lapil, a tak mohl srovnat Michael Frolík, jenže v dobré pozici přestřelil. Výhru Sparty pečetil po pěkné kombinaci Straka.

Zdeněk Müller, trenér Kladna: "Kluci se vytáhli. Rozhodla chyba v přesilovce, kdy jsme zbytečně ztratili puk."

Marian Jelínek, asistent trenéra Sparty: "Kladenští junioři nejsou špatní, což se potvrdilo. Už jednou jsme se s Kladnem spálili, což bylo poučením."

Rabat Kladno - Sparta Praha 1:3 (1:1, 0:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 18. Kuchler (Tlustý) - 18. Marek (Štrba, Netík), 49. O. Kratěna (Ptáček), 59. J. Straka (J. Hlinka, Pilař). Rozhodčí: Turčan - Český, Bláha. Vyloučení: 12:13. Bez využití. Diváci: 2261.
Kladno: Orct - V. Čech, Evan, Zeman, Hořava, Pavlas, D. Růžička - Michael Frolík, Zajíc, Martin Procházka - Hluchý, Kuchler, Tlustý - Martin Frolík, Kazatel, Besser (41. Látal). Trenéři: Müller a Tatíček.
Sparta: Bříza - Ptáček, Toman, Vykoukal, Jan Hanzlík, Pilař, Tabaček (45. Stehlík) - Štrba, Marek, Chabada - O. Kratěna, J. Hlinka, J. Straka - Špaňhel, Langhammer, Netík. Trenéři: Výborný a Jelínek.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články