Hlavní obsah

Liberec se nadřel na výhru nad zklamanou Plzní

Hokejisté Liberce se na výhru v Plzni nadřeli víc, než by před zápasem čekali. Oslabený tým bez naděje na play-off dvakrát v zápase vedl, Severočeši však povedenou závěrečnou třetinou zvrátili skóre ve svůj prospěch a zvítězili 3:2. Liberec se díky povedené poslední třetině nakonec probil ke třem bodům a v neděli si to se Slavií rozdá v přímém souboji o první příčku.

Článek

Diváci v málo zaplněném plzeňském zimním stadiónu viděli průměrný, ale bojovný hokej i osmiminutovou stávku skalních fanoušků jako protest proti vzdání boje o play-off i následnému uvolnění nejlepších hráčů do jiných celků.

Až příliš klidně hrající hosté se většinou bránili a jen zbrklost plzeňských útočníků byla příčinou, že inkasovali pouze jednou. Bylo to po hrubé chybě brankáře Hniličky, který rozehrál puk přímo na hokejku volného Šindela.

Jiný Liberec nastoupil do druhé třetiny a po zmatcích v plzeňské obraně navrátilec z Ruska Pletka vyrovnal. Na ledě se začalo jiskřit, na trestné lavici seděli po hromadné bitce čtyři domácí hráči, ale převahu si Liberec nevytvořil. Naopak při vyloučení Rozsívala dostal Zelenka opět Plzeň v závěru této části do vedení.

O druhé vyrovnání se na startu třetí části zasloužila souhra Rozsívala s Ratajem a další precizní kombinací ukořistil body Bílým Tygrům Podkonický. Hodně emocí přinesl v závěru faul Vaice, který praštil Nedomu hokejkou do hlavy. Vyrovnat se ale Plzni nepodařilo.

Marek Sýkora, trenér Plzně: "Chtěl bych poděkovat divákům, že vše vzali sportovně. Asi nás Liberec trochu podcenil, i když jsem nakonec myslel, že dosáhneme aspoň na bod."

Karel Dvořák, asistent trenéra Liberce: "Nehráli jsme dobře, nastoupili jsme jako mistři světa."

Lasselsberger Plzeň - Bílí Tygři Liberec 2:3 (1:0, 1:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 10. Šindel (Jindřich), 37. Zelenka (Vítek, Vobořil) - 23. Pletka (Vampola), 42. Rataj (Rozsíval), 54. Podkonický (Vaic, Šachl). Rozhodčí: Jebavý - Bádal, Kareš. Vyloučení: 10:13, navíc Matějovský 10 min. - Vaic 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 4465.
Plzeň: Jež - Pulpán, Jindřich, Cartelli, Vobořil, Nedoma, Hučko, Mazanec - A. Padělek, Kracík, Tvrdoň - Zelenka, Vorel, Matějovský - Důras, Šindel, Adamský - Freiberg, Kepl, Vítek. Trenéři: M. Sýkora, Rulík a Kampf.
Liberec: Hnilička - J. Moravec, Jiruš, Holub, Jiří Hanzlík, Derner, Krstev, Rýgl - Vaic, Podkonický, Šachl - Čermák, Rataj, Rozsíval - Pletka, Vampola, S. Procházka - Klimenta, Pabiška, Víšek. Trenéři: Paleček, Dvořák a Kapoun.

Reklama

Související témata: