Hlavní obsah

Sparta si prohrou s Plzní ztížila boj o play off

PRAHA

Hokejisté Sparty hazardují se svým osudem. Když se jim povedlo zachránit do tmy mířící sezonu a usadili se v osmičce pro play off, ztížili si život páteční domácí prohrou s Plzní 2:3. Místo oslav postupu se budou třást až do konce, v posledních dvou kolech je navíc čekají těžcí soupeři, kteří ji nemají příliš v lásce: Vítkovice a Slavia.

Článek

Sparta postrádala tempo, které jí zdobilo před olympijskou přestávkou a proti bezstarostně hrající Plzni jako by její hráče deptala nervozita. Třeba Hanzlík v rohu snadno ztratil puk a Bříza měl štěstí, že Matějovský trefil jen tyč.

Zakřiknutí domácí se přesto ujali vedení. Pomohla jim k němu přesilovka pět na tři. Po 43 vteřinách dvojnásobné výhody trefil odražený puk přesně k tyči Ptáček. Možnost hry pěti proti třem měli 68 vteřin i hosté, ale Sparta se v pohodě ubránila. To byla ale na dlouhou dobu její poslední chvilka v zápase.

Její hráči začali chybovat v obraně, plzeňští útočníci měli občas před Břízou neuvěřitelně hodně volna. Tak jako Vobořil, pro nějž za brankou vymysleli střeleckou pozici Padělek s Matějovským a střídmě střílející obránce švihem vyrovnal. Ani na konci druhé třetině výborně chytající Bříza Spartu nezachránil.

Šindel zblízka nechybil

Nedomovu střelu od modré srazila hokejka jednoho ze sparťanů přímo k naprosto volnému Šindelovi, který zblízka nechybil. Gólem tak přivodil trable klubu, který se jej na začátku sezony necitlivě zbavil a radostí si na bruslích povyskočil.

Spartu, která musí nutně sbírat body, aby jí soupeři nezabrali místo v play off, obestřely chmury. Chvíli před druhým gólem soupeře se jí navíc zranil smolař Kratěna, který se odvážně vrhl do střely a odnesl to pochroumaným kolenem.

Jeho spoluhráči v sobě našli agresi a touhu výsledek změnit a na začátku třetí části vyrovnali. Při hře čtyř proti čtyřem ujížděli na jediného obránce Hlinka s Hanzlíkem a domácí obránce se po ideálním pasu neomylně trefil z první.

Sparťané se mstili

Nečistý zápas pak vyřazoval jednoho hráče na druhým. Mstící se sparťané zlomili Nedomovi nos, když jej Toman narazil zezadu na mantinel. Sám dostal desetiminutový trest stejně jako za chvíli Vobořil a oba obránci už se na led nedostali.

Hráči Plzně vycítili, že je soupeř hokejovým uměním nezdolá a že mají jedinečnou šanci k tomu, aby ukončili sérii devíti zápasů bez prohry. Šindel v rohu vybojoval puk, poslal jej na modrou, Matějovský jej předal Důrasovi a ten hostům obnovil vedení.

Sparťané zapnuli na vyšší obrátky, ale na body nedosáhli. I díky výbornému výkonu soupeřova brankáře Ježe, který je po Málkově odchodu novou jedničkou klubu. Holešovický klub tak poprvé od 7. prosince 2001 podlehl doma Plzni v normální hrací době a ztratil body v tu nejméně vhodnou chvíli. Pro Spartu je to teprve druhá porážka v poslední čtvrtně základní části.

Sparta Praha - Lasselsberger Plzeň 2:3 (1:0, 0:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 12. Ptáček (O. Kratěna, Štrba), 45. Jan Hanzlík (Hlinka, Marek) - 26. Vobořil (A. Padělek, Matějovský), 37. Šindel (Nedoma, Adamský), 54. Důras (Matějovský, Šindel). Rozhodčí: Hradil, Kubeš - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 7:10, navíc Toman - Vobořil oba 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 6454.
Sparta: Bříza - Ptáček, Toman, Vykoukal, Jan Hanzlík, Černošek, Stehlík, Tabaček - Štrba, Marek, Chabada - O. Kratěna, J. Hlinka, J. Straka - Špaňhel, Kašpařík, Langhammer - od 41. navíc Vrbata. Trenéři: Výborný a Jelínek.
Plzeň: Jež - Pulpán, Jindřich, Trojovský, Hučko, Nedoma, Vobořil - A. Padělek, Kracík, Matějovský - Důras, Šindel, Adamský - Freiberg, Vorel, Vítek - Holý, Kepl, Hobl. Trenéři: M. Sýkora, Rulík a Kampf.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice