Hlavní obsah

Pardubice remizovaly na Slavii a stále doufají v postup

PRAHA

Mistr smí dál doufat, že sezóna pro něj neskončí se závěrečnou sirénou 52. kola. Na Slavii vybojoval remízu, která ho drží v teoretické naději, že se mezi osmičku nejlepších extraligových přece jen podívá.

Článek

Nedělní zápas pro Pardubice kopíroval vývoj sezóny, chvíli byly nahoře, chvíli dole. Nejprve si vyzkoušeli přesilovky, za osm minut hry dostala Slavia i se Žižkovým osobním trestem celkem 18 minut, jenže Východočeši se nevytáhli ani při přesilovce pěti proti třem. Po nervózním úvodu se trochu zklidnila a do kabin šla s vedením díky Vlasákově dorážce Slavia.

Pardubice byly v zakončení bezradné. Když už se tisícovky pardubických fanoušků začali smiřovat s tím, že ve čtvrtek se budou se svým týmem loučit, napřáhl Razingar a propálil Fraňkovy betony. Slavia doma inkasovala po 184 minutách!

Za dvě minuty dostal obránce Havíř mistra do euforie, ale ta až do konce zápasu nevydržela - Lubina v pádu zarazil do vlastní branky Lašáka i s pukem. Pardubice pak dokonce mohly odjíždět z Prahy s nepostupovou jistotou, ale Vlasák neproměnil trestné střílení.

Ondřej Weissmann, asistent trenéra Slavie: "Nezačali jsme dobře, ale mužstvo řadu oslabení zvládlo. Remíza je spravedlivá."

Petr Hemský, asistent trenéra Pardubic: "Potřebovali jsme vyhrát a tomu jsme podřídili taktiku.

Slavia Praha - Moeller Pardubice 2:2 po prodl. (1:0, 0:0, 1:2 - 0:0)
Branky a nahrávky: 19. Vlasák (Sobotka, Bednář), 57. Sobotka - 50. Razingar (Mudroch), 52. Havíř (Rolínek). Rozhodčí: Rejthar, Blecha - Guth, Rittich. Vyloučení: 9:5, navíc Žižka - Čáslava oba 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 9755.
Slavia: Franěk - Kadlec, Kolařík, J. Novák, Žižka, Žabka, Graňák, Pojkar - Duda, Beránek, Prorok - Bednář, Vlasák, Sup - D. Hruška, Divíšek, Sobotka - Vondrka, Dlouhý, od 22. navíc Drtina. Trenéři: V. Růžička st., Weissmann a Kalous.
Pardubice: Lašák - Havíř, Čáslava, Snopek, Kántor, Mudroch, Linhart - P. Sýkora, Mikeska, M. Hlinka - Razingar, Blažek, Rolínek - Lubina, Koukal, Čaloun - Kolář, Cetkovský, Mrázek. Trenéři: Bezdíček a Hemský.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec