Hlavní obsah

Jandač: Soupeře jsme udrželi na uzdě

LIBEREC

Nejkrásnější dárek k nedělním jmeninám si dal trenér Josef Jandač. V pondělním večeru dovedl hokejisty Českých Budějovic do extraligového semifinále díky čtvrté výhře ve čtvrtfinálové sérii play-off nad favorizovaným týmem Liberce. Jeho svěřenci pokořili mužstvo, na jehož lavičce Jandač působil před svým příchodem na jih Čech...

Článek

Představoval jste si na začátku vyřazovacích bojů, že se budete radovat z postupu právě na libereckém ledě?

Takové věci se nedají naplánovat ani předpovídat. Šli jsme do play-off s tím, že hru Liberce známe a v základní části jsme s ním odehráli vyrovnané zápasy. Vstup do série nám náramně vyšel, po dvou výhrách na severu Čech jsme získali sebevědomí a už jsme se pohybovali na vítězné vlně. Soupeře jsme drželi na uzdě, takže postup je zasloužený.

Jak jste viděl rozhodující zápas?

V první třetině jsme využili přesilovky a zaskočili Liberec čtyřmi góly. Domácí byli nervózní, ve třetí části se trošku zvedli, ale na obrat z jejich strany bylo pozdě. Utkání jsme kontrolovali a dotáhli do zdárného konce.

Do jaké míry vám nahrálo, že s Českými Budějovicemi ve čtvrtfinále nikdo asi moc nepočítal?

Byli jsme osmí po dlouhodobé části, což na play-off stačilo. Jiné kluby mají postavené rozpočty na elitní čtyřku tabulky. Disponují čtyřmi vyrovnanými pětkami a jsou pod větším tlakem, než ostatní celky. Jsme rádi, že jsme se sportovními kvalitami zařadili mezi uchazeče o medaile. A teď už můžeme přemýšlet o semifinále.

Jaký program zvolíte před další fází soutěže?

Úterý bylo volné a od středy začínáme s přípravou na Slavii. Potřebujeme do tréninku zapojit i juniory, protože máme některé zraněné hráče.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec