Hlavní obsah

Posmyk zažívá parádní play-off

LIBEREC

Parádní hokejové play-off prožívá Marek Posmyk. Urostlý bek se zařadil k pilířům sestavy čerstvého semifinalisty z Českých Budějovic. Ve čtvrtfinálovém dějství proti Liberci si skvěle plnil defenzivní úkoly a ještě střílel důležité góly.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Obránce Českých Budějovic Marek Posmyk

Článek

"Tým držel brankář Turek. Dařilo se nám od obrany a navíc jsme pálili ze všech pozic. Hráli jsme výborně jako tým a prostě jsme to ukončili," stručně zhodnotil urostlý bek pětizápasový seriál s vítězem základní části.

První postupový krok v podobě vítězství 4:1 v sérii splněn, teď Jihočechy čeká pražská Slavia. Další těžký sok. "V semifinále si už nevybereme, ale hrát se dá s každým. Porazili jsme jednoho favorita a zkusíme vyřadit i dalšího. Uvidíme, jak se dáme přes týden dohromady. Docela se na semifinále těším," vykládal Posmyk, který v minulosti oblékal i dres pražského týmu. "Ve Slavii znám skoro všechny kluky, pro mě to bude trošku vyhecované. Hlavně se nesmíme nechat unést emocemi," zamýšlel se zkušený obránce.

Loňskou sezónu strávil Posmyk v rakouském Linci, předtím nastupoval za německý Norimberk. "Byl jsem tam spokojený a určitě toho nelituji. Šlo o další zkušenost i díky dobrým podmínkám. Teď jsem ale rád za návrat do české špičky, která má pořád svou kvalitu," dodal Posmyk.

Reklama

Související témata: