Hlavní obsah

Jandač: Nebýt zranění, mohli jsme jít dál

Marek BurkertPrávo

Kouče hokejistů Českých Budějovic Josefa Jandače přepadl bezprostředně po vyřazení v semifinále extraligy smutek, ale na své hráče pěl jen chválu. Nováček soutěže udělal z play-off atraktivní podívanou. "Kluci se dostali do obdivuhodné formy, přešli přes Liberec, odehráli naprosto špičkově i všech pět zápasů se Slavií," chválil své ovečky jihočeský "Mourinho", který si přezdívku vysloužil jako obdivovatel fotbalové Chelsea.

Článek

Výsledek 4:1 na zápasy pro favorizovanou Slavii vypadá jasně, ale dvakrát musely rozhodovat až nájezdy a pokaždé se hrálo velmi vyrovnaně. "Skvěle tu sérii odchytali gólmani," souhlasil Jandač. "Slavia ale měla ve svém středu zkušenější hráče, kteří jí v rozhodujících momentech dali klid. Pražský tým hrál třeba i prodloužení na jistotu, protože měl Vlasáka, který nájezdy jezdí dokonale."

Budějovice se mohly dostat i dál, ale doplatily na úzký kádr, který navíc ještě ztenčila řada zranění. Vypadly jim opory Bělohlav, Hübl a později i Kotrla. Sestava musela být slepována juniory, ale i ti hráli jako o život. "Kdybychom mohli hrát delší pasáže zápasů na čtyři útoky, tak jsme třeba postoupili. Kdo ví," povzdechl si Jandač "Když jsme loni postupovali přes baráž do extraligy, měli jsme pět pětek a před sebou jediný cíl. Tentokrát jsme nemohli zátěž rozložit na víc hráčů."

Jihočechům tak ve statistikách připadne celkově čtvrtá příčka, sezóna se jim tedy povedla. "Vyřadili jsme Liberec jako vítěze základní části. Určitě nemusíme brečet. Až z nás opadne zklamání, tak sezónu ještě pořádně doceníme," říká budějovický kouč.

Reklama

Související témata: