Hlavní obsah

Sparta nás vyškolila v produktivitě, uznali slávisté

PRAHA

Hokejisté pražské Slavie se podruhé během tří let musejí smiřovat s rolí poražených finalistů. Zatímco před dvěma lety je celkem jednoznačné přehrál Zlín, v letošním boji o titul byli Spartě podle svých slov minimálně vyrovnaným soupeřem. Jenže doplatili na malé využívání šancí.

Foto: čtk

Zklamaní hráči Slavie Praha Jaroslav Bednář (vlevo) a Peter Kadlec

Článek

"Bohužel nás v tom dneska Sparta vyškolila. Z pěti šancí dala tři góly, zato my jsme z osmi, deseti nedali nic," řekl po pátečním zápase novinářům útočník Tomáš Divíšek.

Byla to i zásluha sparťanského brankáře Petra Břízy, jehož finále a play-off vůbec zastihlo ve skvělé formě. "Šance jsme měli, ale Petr chytal skvěle," řekl gólman Petr Franěk uznale o svém protějšku.

Slávisté pořád věřili, že sérii zvrátí. I když během ní prohrávali 1:3 na zápasy, a i když dnes v šestém zápase šli do třetí třetiny za stavu 0:2. "Říkali jsme si, že když to Sparta otočila nám, my to musíme zvládnout taky," líčil Franěk, co se dělo v kabině před posledními minutami sezóny.

Zatímco soupeř obrátil skóre tří zápasů, v nichž prohrával, slávisté totéž dnes nedokázali. "Dobře bránili," podotkl Franěk. Pro jednatřicetiletého gólmana to je třetí neúspěch ve finále: jeden zažil v Litvínově, dva se Slavií. "Letos jsem byl nejblíž," povzdechl si.

Divíšek měl pocity ještě rozporuplnější. Loni v Pardubicích slavil titul, letos musel překousnout to, že získal "jen" stříbrnou medaili. "Je to pro mě velký zklamání. Celou sezonu jsme hráli výborně, každý s námi počítal, že to vyhrajeme. Tohle hodně mrzí," uvedl. Podle něj titul nezískal lepší tým. "Nechci říkat, že sparťani byli nějak špatný, všech šest zápasů byli výborní, ale měli prostě jenom víc štěstí," prohlásil.

První zápas nahlodal

Slávisty podle něj nahlodala prohra v prvním zápase, v němž vedli čtyři minuty před koncem 3:1, ale podlehli v prodloužení.

Na sérii přesto bude dlouho vzpomínat. Třeba i kvůli skvělé divácké kulise, která zápasy pražských rivalů zdobila. "Byl to hukot, lidi nás fantasticky hnali dopředu a je jedno, kterému klubu fandili," řekl Divíšek.

Reklama

Související témata: