Hlavní obsah

Straka si ziskem titulu splnil sen a pomstil se Plzni

Oporou hokejistů mistrovské Sparty byl ve vyřazovacích bojích Josef Straka. Na středního útočníka v průběhu sezóny zanevřeli v Plzni, ale po příchodu do Sparty dostal důvěru trenérů. Odvděčil se jim kvalitními výkony a přispěl k zisku mistrovského titulu. "Chtěl jsem Plzni dokázat, že mým vyhozením udělala chybu," popsal svoji motivaci osmadvacetiletý útočník v rozhovoru pro Sport.cz.

Článek

Jak se cítíte bezprostředně po skončení finále?

Je to fantastický pocit, splnil se mi velký sen. Jsem moc rád, že jsem mohl být součásti tohohle týmu.

Kdy jste začal věřit, že už vedení neztratíte?

Už před zápasem jsem měl takový tušení, že to zvládneme. Že tady v hale nemůžeme prohrát, že nás lidi poženou. Titul si za to, jak nám fandili když jsme byli dole, fandili.

Poprvé jste dali v sérii první gól. Byl to klíčový moment?

To bylo strašně důležitý. Chtěli jsme dát gól jako první, aby Slavia znervózněla a musel otevřít hru.

Ve třetí třetině jste hráli v oslabení a soupeř se snažil o snížení. Měl jste strach, že se Slavii podaří podobný obrat jako vám v předchozích zápasech?

Věděli jsme, že 2:0 není hotový zápas. My jsme taky podobné zápasy dokázali otočit a v hokeji dva góly nic neznamenají. Všichni jsme ale věřili, že to zvládneme. A podařilo se to. Když měl soupeř šance, Petr nás skvěle podržel. Ostatně jako v celém play-off. Nebýt jeho, tak jsme titul nevyhráli.

V závěru zápasu jste se po jedné z šancí chytal za hlavu. Mrzelo vás, že jste Fraňka neprostřelil?

Mrzelo mě to, protože jsem mohl nahrát Netíkovi před prázdnou branku. Když jsem vystřelil, tak jsem si ho všimnul. Kdybych mu to nahrál, tak jsme vedli 3:0 a bylo po zápase.

Utkání jste zvládli dovést do vítězného konce. Jak byste zhodnotil svoji sezónu?

Nezačala nic moc, ale po příchodu do Sparty jsem dostal nový impuls. Chtěl jsem lidem v Plzni dokázat, že mým vyhozením neudělali dobře. Tady mi trenéři dali důvěru. Jsem rád, že špatně vypadající sezóna se takhle spravila. Titul už mi nikdo nevezme.

Reklama

Související témata: