Hlavní obsah

Předkolo play off nám uteklo, strašákem je baráž, uvědomuje si karlovarský kouč Kýhos

Trenér karlovarských hokejistů Vladimír Kýhos přišel k zápasu svého týmu v Litvínově pěšky, protože bydlí kousek od zdejšího zimního stadiónu. „Je to divné, ale po listopadovém odvolání z litvínovské střídačky mám novou práci jinde, a tak to musím brát,“ svěřil se zkušený kouč pro Sport.cz.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Nový trenér Karlových Varů Vladimír Kýhos

Článek

Co jste očekával od utkání proti svému nedávnému klubu?

Že vyhrajeme. To se nám nepovedlo. Na začátku druhé třetiny jsme v přesilovce neproměnili šance. Kotrla jel sám na branku. A poté jsme upustili od hry, kterou jsme produkovali do poloviny zápasu. Soupeře jsme nechali utkání rozhodnout a pak kontrolovat.

Zaskočil vás něčím Litvínov?

Možná útočník Franta Gerhát svým gólem na 2:1. Pod mým vedením to nebyl bůhvíjaký střelec, a teď mu to vyšlo.

Po vašem lednovém příchodu k týmu Vary nejprve dvakrát vyhrály, ale poté prohrály čtyřikrát v řadě. V čem vidíte příčiny negativného obratu?

Možná po tom slibném nástupu přišlo od kluků uspokojení. V Budějovicích jsme nešťastně klopýtli, proti Třinci jsme neměli nárok. V Boleslavi jsme promarnili první třetinu a byli jsme bez šance. A o Litvínovu už byla řeč.

Budou z toho vyvozeny nějaké důsledky?

To nevím. Nepřišel jsem do Varů proto, abych prohrál čtyři zápasy a zase odešel.

Jak vidíte situaci mužstva?

Předkolo play off nám už uniklo, je to pasé. Bodová ztráta na desáté místo se neustále zvyšuje a nejsem snílek, abych věřil, že to manko stáhneme. Ode dneška se začneme zaobírat jedinou myšlenkou, jak to udělat, abychom nehráli baráž. Ta je strašákem pro každého, kdo se ocitne na dně tabulky.

Při angažmá v Litvínově jste si stěžoval, že vám sportovní manažer Bubla nesehnal posily. Vyvíjíte podobný tlak i na karlovarské vedení?

Vím, že bychom potřebovali ještě aspoň jednoho kvalitního beka. Nechci snižovat úroveň zdejších kluků, ale využívám i hráče, kteří hrají za Most, jenž je beznadějně poslední v první lize.

Reklama

Související témata: