Hlavní obsah

Slavia utekla hrobníkovi z lopaty, ale ještě nevyhrála. Míří hrát o přežití do Edenu

Kustodi hokejové Slavie mohou pomalu začít balit. Ještě jednou se otočí v O2 areně, poté už jen daleko skromnější hala v Edenu. Slávisté už mají jistotu, že budou hrát o udržení v extralize. Po jedenácti účastech v play-off zažijí i druhou skupinu. Nic na tom nezměnilo ani úterní gólové tornádo, kdy Liberec vyfasoval za 142 sekund čtyři góly. Tygři prohráli nakonec po nájezdech 4:5, přestože vyhráli první třetinu 4:0.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Ještě v pátek a poté stěhování do Edenu. V O2 aréně se Slavii nedařilo v této sezóně, ví to i trenér Vladimír Růžička.

Článek

„To se stane,“ prohodil k vývoji zápasu kapitán Slavie Petr Kadlec, kterému nebylo moc do řeči. Několikatýdenní nejistota se proměnila v jistotu. Tým vedený Vladimírem Růžičkou se do postupové desítky neprobojoval.

„Hráčům se patří poděkovat, to se nám ještě nepodařilo. Po první třetině jsme utekli hrobníkovi z lopaty,“ komentoval obrat s Libercem asistent trenéra Jiří Čelanský. „Divoký zápas, snadno jsme se dostali v první třetině do vedení, ale také snadno jsme o něj přišli,“ přidal se Jiří Kalous, kouč Liberce. Tým zpod Ještědu si zajistil jedním bodem jistotu v první šestce po základní části, vyhne se možnému předkolu.

Slavia žila teoretickou nadějí, ale nezáleželo jen na ní. Třinec vyhrál v Pardubicích a bylo jasno. „O třetině se díváte na internet, jak se kde hraje, ale hráči to samozřejmě nevědí. Buďme upřímní, karty už byly rozdaný,“ nemaloval si situaci na růžovo Čelanský.

Doma to je tragédie, přiznal kouč Slavie Čelanský

V pátek ještě souboj doma s Vítkovicemi, v neděli poslední kolo na Spartě a poté Eden a boj o udržení mezi elitou. A právě tréninková základna v Edenu má slávistům pomoci k lepším výsledkům. Není v nejvyšší soutěži horšího domácího týmu, nové prostředí to má změnit.

„Nám se doma povedl asi jeden zápas. My nejsme schopní navázat na výkony ze hřišť soupeřů. Doma to je tragédie, nedovedu si to vysvětlit. Doufáme, že se to nyní změní, proto to také děláme,“ přiznal Čelanský.

„Doufám, že lidi přijdou,“ věří i Kadlec, který se zatím o bojích o udržení nechce moc bavit. „Nevím, jaké to bude, uvidíme, ještě máme dva zápasy. Přestal jsem koukat na tabulku, nemělo to smysl. Furt jsme se motali na chvostu,“ dodal.

Reklama

Související témata: