Hlavní obsah

Nedvěd útočí na dvě koruny. Nebudu lhát, bylo by to příjemný, usmívá se čtyřicátník

Je mu čtyřicet, ale věk mu nebrání, aby se držel na vrcholu. Liberecký hokejista Petr Nedvěd vede bodování extraligy, ve střelcích je třetí. Do konce základní části zbývají odehrát jen dvě kola. Po nich bude jasno, kdo získá pomyslnou korunu. Nebo také dvě. Kapitán Tygrů v úterý připsal na svůj účet tři body, Slavii vstřelil dva góly a na jeden přihrál. Od druhého Radka Dudy z Plzně ho dělí tři body. Na prvního střelce Petra Kumstáta z Karlových Varů ztrácí dva góly.

Foto: Petr Hloušek, Právo

To je on. Čtyřicetiletý Petr Nedvěd, který vládne bodování.

Článek

Jste delší dobu v čele bodování, máte v podvědomí, že můžete vyhrát toto měření? Nebudu lhát, bylo by to příjemný, ale důležitý pro nás je, že jsme v play-off, to je prvořadé. Bodování buď dopadne, nebo ne. Můžu pro to udělat maximum, pomoci mančaftu vyhrávat zápasy, uvidíme. Ale po tomhle (základní část) spadne klec a začíná play-off. Tam do toho bude potřeba kopnout a vyhrávat. To je nejdůležitější část sezóny.

Proti Slavii se vám daří, v úterý dva góly, minule hattrick. Jste expert na slávisty? To bych neřekl, ale někdy se to sejde. Samozřejmě jsem za to rád, já jsem expert na jiné věci (smích).

Koukáte i na tabulku střelců? Tam ani nevím, jak to tam je. Ani sám nevím, kolik mám gólů, abych řekl pravdu. Měl jsem jich dvaadvacet, teď jsem dal dva, takže to je čtyřiadvacet. No vidíte. Budu se dál snažit, mančaftu to pomáhá.

První šestka v bodování
1. Petr Nedvěd (Liberec)47 zápasů24 gólů36 asistencí60 bodů
2. Radek Duda (Plzeň)50243357
3. Petr Ton (Sparta)50253055
4. Jiří Burger (Vítkovice)49213253
5. Petr Koukal (Pardubice)49173148
6. Jan Kovář (Plzeň)50163248

Kam může Liberec dojít v play-off? Nebudeme si nic nalhávat, naše vyhlídky byly loni daleko lepší. Máme mladší a méně zkušenější mančaft. Je tu mladá krev, můžeme mít více síly, ale zase chybí zkušenost. Je to takový mix. Nechci vytvářet tlak na brankáře, ale víme, že až osmdesát procent je gólman, to je v moderním hokeji základ. Když se gólman dostane do laufu, tak táhne celý tým. Tak to je. Doufejme, že nám vše sedne v pravý okamžik.

Jak byste zhodnotil poslední zápas se Slavií? Vedli jste 4:0, ale nakonec jste prohráli 4:5 po nájezdech...

Neměli jsme z toho velkou radost, zápas jsme měli pod kontrolou. Nechali jsme soupeře dostat se do zápasu, je škoda, že jsme neudělali tři body, chceme se dostat na čtvrté místo. To může hrát velkou roli, když budeme třeba hrát sedmý zápas. Lepší hrát doma než venku.

Dostali jste čtyři góly za 142 sekund, co se s vámi stalo? Neměli jsme pohyb jako v první třetině. Oni se museli tlačit a byli až o tři kroky všude rychlejší, to je rozdíl. Hrajete bez puku, ve stoje a soupeř dává góly.

Kdy jste něco podobného zažil naposledy? No, to si nepamatuju. Tohle bylo rychlý.

Po dvou gólech si trenér vzal oddechový čas, ale moc to nepomohlo. Proč? To nevím. Většinou se bere, aby se zpomalil soupeř, ale to se nepodařilo, oni na nás vylili jedno střídání za druhým a my neuměli zareagovat. V kabině bylo o čem hovořit.

Nejlepší sedmička střelců
1. Petr Kumstát (Karlovy Vary)26
2. Petr Ton (Sparta)25
3. Petr Nedvěd (Liberec)24
4. Radek Duda (Plzeň)24
5. Jan Kolář (Pardubice)23
6. Jiří Burger (Vítkovice)21
7. Petr Tenkrát (Sparta)21

Reklama

Související témata: