Hlavní obsah

Pardubice - Vítkovice 5:2Hokejisté Pardubic přehráli Vítkovice a vyhnali Málka z branky

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Kudělka 0 : 1
32. Markovič 1 : 1
34. Borer 2 : 1
37. Zohorna 3 : 1
42. Radil 4 : 1
48. Káňa 4 : 2
49. Markovič 5 : 2
Záznam online reportáže

Pardubice

První čtvrtfinálový bod z východu Čech patří domácím. Hokejisté Pardubic v Česká pojišťovna play-off porazili Vítkovice 5:2 a ujali se vedení v sérii 1:0. Druhý souboj na stejném hřišti je na programu v pátek. O výsledku rozhodlo pět minut ve druhé třetině, kde domácí otočili z 0:1 na 3:1. Po pátém gólu Vítkovice dokonce střídaly brankáře. Na střídačku šel zkušený Roman Málek, za něj se do branky postavil Filip Šindelář.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Zleva pardubický útočník Daniel Rákos, obránce Vítkovic Karol Sloboda a brankář Roman Málek v úvodním čtvrtfinálovém duelu v Pardubicích.

Článek

„Každým dnem napětí a takové to chvění se stupňuje. Na hráčích je vidět velká chuť a všeobecné nadšení. Těšíme se, až to vypukne," popsal trenér domácích nabuzení v Pardubickém puku, který dostali fanoušci před utkáním.

Hráči pod vedením Pavla Hynka začali cestu ve čtvrtfinále. A ne ideálně. Pátý souboj v historii play-off rozehrály mezi sebou Pardubice a Vítkovice. Navíc se proti sobě postavily celky, které se dobře znají. Svádějí bitvu ve vyřazovacích bojích potřetí za sebou.

Po zahajovacích dvaceti minutách mohli být spokojení hosté. V šesté minutě napřáhl z kruhu Tomáš Kudělka a tento souboj si mohl připsat první gól. V prvních dvaceti minutách předvedli více hráči Vítkovic. „Musíme si dávat pozor na Burgera s Ujčíkem," upozorňoval pardubický kouč Hynek, právě Burger si ale připsal asistenci u úvodní trefy série. Mohl vstřelit i gól, ale brankář Martin Růžička si s jeho dorážkou poradil.

Pardubičtí sehráli v úvodní třetině čtyři přesilové hry, ale ani jednu nedokázali využít. Při druhé příležitosti hráli dokonce v šesti a jejich početní výhoda skončila. Ale ani hosté nedokázali využít hru pěti proti čtyřem, a to celkem třikrát.

Rychlý obrat Pardubic z 0:1 na 3:1

Po dvaceti sekundách prostřední části měli domácí šanci v podobě přesilové hry, ale brankář Roman Málek si se vším poradil. A to i s čtyřiačtyřiceti sekundami při dvojnásobném oslabení. Přesilovky nešly ani hostům. I oni hráli čtrnáct sekund proti třem, ale také nic nevymysleli. Stejný scénář opakovali i při klasické výhodě.

Domácí se ale dočkali. V čase 31:31 byl důrazný před brankou Jaroslav Markovič, který využil vyraženého puku od gólmana Málka, který nejdříve skvěle pokryl pokus Martina Barteka, ale na dorážku už nestačil. Stejně tak i na střelu od modré. Nemýlil se Casey Borer. Hosté se ubránili v oslabení, ale sekundu po vypršení trestu Karola Slobody Pardubice otočily skóre. Za 139 sekund z 0:1 na 2:1. Vítkovičtí se poté rozsypali. Za tři minuty na 3:1 zvýšil Tomáš Zohorna, který překvapil hosty při vlastním oslabení.

Když Lukáš Radil vstřelil ve druhé minutě třetí třetiny čtvrtý gól, nikdo nemohl uvažovat o velkých šancích Vítkovic. Hosté mohli snížit v přesilové hře, ale nic nebezpečného pro Pardubice nepředvedli. Přesto dvanáct minut před koncem třetí části upravil skóre Jan Káňa, ale domácí měli rychlou odpověď. Za minutu Markovič 5:2 a brankář Málek odjel na střídačku, místo něho šel chytat Filip Šindelář.

Čtvrtfinále play-off hokejové extraligy - 1. zápas:
Pardubice - Vítkovice 5:2 (0:1, 3:0, 2:1)
Stav série: 1:0
Branky a nahrávky: 32. Markovič (Bartek), 34. Borer (Kousal, Buchtele), 37. T. Zohorna (Rákos, Havíř), 42. Radil (Drtina, Buchtele), 49. Markovič (Bartek, Kolář) - 6. Kudělka (Burger, J. Káňa), 48. Káňa (Burger, Sýkora). Rozhodčí: Hribik, Šindler - Gebauer, Lederer. Vyloučení. 8:9, navíc Klimek (VIT) 10. minut. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 9127.
M. Růžička - Píša, V. Kočí, Borer, Sičák, Havíř, Kolář II, M. Drtina - Kolář I, Koukal, Starý - Bartek, Markovič, Somík - Radil, Kousal, Buchtele - Cetkovský, T. Zohorna, Rákos. Trenéři: Hynek a Lubina.
Málek (od 49. minuty Šindelář) - Ovčačík, Trnka, Punčochář, Kudělka, Sloboda, Voráček - J. Sýkora, Húževka, Szturc - Ujčík, Burger, J. Káňa - Pohl, Štefanka, Klimek - Šedivý, Strapáč, Kucsera - od 32. navíc T. Káňa. Trenéři: Trličík a Moták.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec