Hlavní obsah

Liberec - Budějovice 4:3Bulířův hattrick pomohl Liberci k výhře nad Budějovicemi

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Mikuš 0 : 1
6. Bulíř 1 : 1
9. Nedvěd 2 : 1
23. Bulíř 3 : 1
32. Bulíř 4 : 1
42. Kotalík 4 : 2
45. Němeček 4 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Liberce vstoupili úspěšně do čtvrtfinále play off extraligy, v prvním zápase série porazili České Budějovice 4:3. Hrdinou zápasu byl dvacetiletý útočník Michal Bulíř, který při svém prvním startu ve vyřazovacích bojích v kariéře vstřelil tři branky a připsal si jednu asistenci. Hostům se ve třetí části podařilo snížit z 1:4 na 3:4, vyrovnat ale již nedokázali.

Foto: Milan Malíček, Právo

Michal Bulíř a Lukáš Vantuch (vpravo) z Liberce se radují z prvního gólu ve čtvrtfinále play-off proti Budějovicím.

Článek
Fotogalerie

Jihočeši přitom vstoupili do zápasu lépe. Již ve třetí minutě překonal brankáře Pince z úhlu obránce Mikuš. Druhý gól mohl následně přidat Horna, ale neprosadil se a domácí vzápětí otočili utkání ve svůj prospěch.

V 6. minutě se prosadil poprvé Bulíř, jemuž k brance pomohla i teč obránce Kranjce. Poté byl vyloučen Kašpařík a Severočeši hned první přesilovou hru využili. Krásnou kombinační akci zakončil do prázdné branky kapitán Nedvěd.

Další branku mohl po přečíslení dva na jednoho přidat Špaček, ale nemířil přesně. Mnohem lepší koncovku předvedl na začátku druhé části opět v početní výhodě Bulíř. Nejmladší hráč v liberecké sestavě tečoval na brankovišti Čakajíkovu střelu.

Ve 32. minutě se prosadil Bulíř potřetí, tentokrát překonal Jakuba Kováře v českobudějovické brance tvrdou střelou. Pro Kováře následně duel skončil, trenéři místo něj poslali do branky Kantora. Reprezentační gólman střídal teprve ve třetím utkání v sezoně.

Hosté nasadili do hry třináctého útočníka Martynka a snažili se duel zdramatizovat i za cenu zvýšeného důrazu. Ve třetí třetině se jim to podařilo. Nejprve v přesilovce snížil na 2:4 Kotalík a ve 45. minutě vedli domácí jen o gól, když Pince překonal Němeček.

Kouč domácích Kalous si vzal oddechový čas, ale i nadále měli více ze hry hosté. Uklidnit Liberec mohl Bulíř, Kantor však jeho teč vyrazil. Následně měly blízko k vyrovnaní České Budějovice, které hrály 68 sekund v pěti proti třem, dvě velké šance ale nevyužily. Vyrovnat se jim nepodařilo ani při závěrečné power play.

Čtvrtfinále ČP play off hokejové Tipsport extraligy - 1. zápas:
Bílí Tygři Liberec - HC Mountfield České Budějovice 4:3 (2:1, 2:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 6. Bulíř (T. Urban), 9. P. Nedvěd (Čakajík, Bulíř), 23. Bulíř (Čakajík), 32. Bulíř (Vak) - 3. Mikuš (Horna), 42. Kotalík (J. Novák), 45. Němeček (Martynek, Kotalík). Rozhodčí: Minář, Hradil - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 7:4, navíc Podlešák (Č. Budějovice) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 7500 (vyprodáno). Stav série: 1:0.
Liberec: Pinc - Trončinský, Derner, Čakajík, Výtisk, Roth, Holub, Moravec, Štich - Kudrna, P. Nedvěd, Klimenta - Bulíř, T. Urban, Vantuch - Kica, Vak, Špaček - Bartovič, Bárta, Víšek. Trenéři: Kalous a Pešán.
České Budějovice: Jakub Kovář (32. Kantor) - Ptáček, Kranjc, J. Novák, Vydarený, Němeček, Mikuš - Červený (34. Martynek), Kašpařík, Šimánek - Gulaš, Kotalík, Podlešák - Horna, Mertl, R. Pšurný - Kuchejda, Langhammer, Burian. Trenéři: F. Výborný a Kupka.

Reklama