Hlavní obsah

Liberec - Budějovice 4:6Budějovice zničily Tygry ve třetí třetině pěti góly a srovnaly čtvrtfinále

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Vantuch 1 : 0
37. Šimánek 1 : 1
39. Trončinský 2 : 1
44. Vantuch 3 : 1
45. Podlešák 3 : 2
46. Kašpařík 3 : 3
49. Langhammer 3 : 4
50. Urban 4 : 4
53. Červený 4 : 5
58. Šimánek 4 : 6
Záznam online reportáže

Liberec

Druhý čtvrtfinálový zápas pod Ještědem poznal vítěze. A páteční klání skončilo opačným výsledkem než ve čtvrtek. Hokejisté Liberce v Česká pojišťovna play-off Tipsport extralize prohráli s Českými Budějovicemi 4:6. Hosté srovnali sérii na 1:1 na zápasy. Další utkání je na programu v pondělí na jihu Čech. O páteční výhře Budějovic rozhodla třetí dvacetiminutovka, kde hosté vstřelili pět gólů.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký Jaroslav Kudrna (vpravo) se snaží překonat českobudějovického brankáře Jakuba Kováře.

Článek

Nezvykle dlouhou zahajovací třetinu si prožili fanoušci v Liberci, trvala pětačtyřicet minut. Hra byla často přerušována, ale diváci se nakonec jednoho gólu dočkali. Už v první minutě hráli hosté přesilovku, ale nedokázali šanci využít.

Ve čtrnácté minutě byly nervy na ledě na pochodu. Budějovický Milan Gulaš fauloval a vyfasoval pět minut plus trest do konce utkání. A to za vražení na hrazení, srážku s ním neustál Michal Bulíř, hráč, který ve čtvrtek vstřelil hattrick. „Vypusťte Šticha," vyvolávali diváci domácího muže spravedlnosti.

Po tomto prohřešku hráli Tygři 47 sekund pět proti třem, tuto šanci nevyužili, ale následovala klasická početní výhoda více než čtyři minuty, jenže ta byla přerušena pro vyloučení domácího Kudrny. I přes zkrácení přesilovky Liberec slavil.

V 17. minutě se nemýlil Lukáš Vantuch a liberecké bílé peklo mohlo propuknout. Liberečtí fanoušci se dostali do varu ještě jednou. René Vydarený fauloval kolenem Tomáše Klimentu, domácí hráč musel až s pomocí skončit na střídačce. „Na Liberec jsme měli. V pátek srovnáme sérii," prohlásil ve čtvrtek odhodlaně Peter Mikuš. Po prvních dvaceti minutách ale hosté prohrávali.

Rychlý obrat Budějovic

Ve čtvrté minutě druhé části se dostal do úniku liberecký Milan Bartovič, ale jeho sólo na brankáře Jakuba Kováře neplatilo, skóre se neměnilo. Při následné přesilovce hostů došlo několikrát k pěstním potyčkám, nakonec jen dva hráči pykali za hrubost. Domácí chránili výsledek a brankáře Marka Pince, hosté chtěli srovnat a domácí trenér Jiří Kalous překvapil a v polovině utkání si vyžádal oddechový čas.

„Už je tam, už je tam," zakřičeli si pro změnu hostující diváci ve 37. minutě. Zničehonic bylo v Tipsport areně srovnáno. Pavel Kašpařík nahodil puk před branku a Jiří Šimánek tečoval. Puk našel Pinc za zády - 1:1. Minuta zbývala do konce prostřední části, když hosté museli zase dotahovat. Obránce Marek Trončinský zakončil rychlou akci a Liberec vedl 2:1.

Když se ve 44. minutě trefil podruhé v utkání Vantuch, domácí měli důvod k radosti. Vedli o dva góly, navíc dali gól v oslabení. Hlasatel ještě nestihl oznámit jméno střelce a hosté snížili v dohrávané přesilovce, Martin Podlešák upravil na 2:3 z pohledu Budějovic. Za dalších 42 sekund se trefil Kašpařík a na světelné kostce svítil stav 3:3. Pro domácí najednou doba temna.

Bílé liberecké peklo oněmělo za další tři minuty. Jakub Langhammer poslal hosty do vedení 4:3. Od času 44:25 do 48:02 hostující hráči vstřelili tři góly a vše bylo jinak, Budějovice byly blízko ke srovnání čtvrtfinálové série. Ale v této části zápasu se střelcům dařilo. Tomáš Urban o minutu později srovnal a utkání gradovalo. Devátou trefu souboje v čase 52:52 si připsal budějovický Rudolf Červený. Mohl to být vítězný gól zápasu. Ale hosté hráli za tři minuty v šesti a čekalo je oslabení. To přežili. Domácí hráli téměř tři minuty bez brankáře, ale inkasovali a prohráli 6:4.

Čtvrtfinále play-off hokejové extraligy - 2. zápas:
Stav série: 1:1
Liberec - České Budějovice 4:6 (1:0, 1:1, 2:5)
Branky a nahrávky: 17. Vantuch (Roth, Trončinský), 39. Trončinský (Špaček, Bárta), 44. Vantuch (Víšek), 50. Urban (Vantuch) - 37. Šimánek (Kašpařík, Martynek), 45. Podlešák (Ptáček, Novák), 46. Kašpařík (Mikuš, Šimánek), 49. Langhammer (Kranjc), 53. Červený (Mertl), 58. Šimánek (Mertl) . Rozhodčí: Šindler, Homola - Bádal, Bláha. Vyloučení: 6:6, navíc Gulaš (ČB) 5 + DKU.  Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 7254.
Pinc - Trončinský, Derner, Čakajík, Výtisk, Roth, Holub, Moravec, Štich - Kudrna, P. Nedvěd, Klimenta - Bulíř, T. Urban, Vantuch - Kica, Vak, Špaček - Bartovič, Bárta, Víšek. Trenéři: Kalous a Pešán.
Jakub Kovář - Ptáček, Kranjc, J. Novák, Vydarený, Němeček, Mikuš - Martynek, Kašpařík, Šimánek - Langhammer, Kotalík, Gulaš (21. Sailer) - Kuchejda, Mertl, Podlešák - Burian, Červený, Horna. Trenéři: F. Výborný a Kupka.

Reklama

Související témata: