Hlavní obsah

Plzeň - Zlín 3:2Duda rozhodl dvacet vteřin před koncem o výhře Plzně nad Zlínem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Kratěna 1 : 0
31. Důras 1 : 1
51. Kratěna 2 : 1
52. Holík 2 : 2
60. Duda 3 : 2
Záznam online reportáže

Plzeň

Hokejisté Plzně zvítězili díky trefě útočníka Radka Dudy pouhých dvacet vteřin před koncem v úvodním čtvrtfinálovém duelu play off extraligy nad Zlínem 3:2. Dvěma góly a asistencí se o výhru zasloužil také Ondřej Kratěna a tři asistence zaznamenal kapitán Martin Straka. Série pokračuje v neděli od 18:10 opět v Plzni.

Foto: Petr Eret, ČTK

Hokejisté Plzně se radují z branky do zlínské sítě.

Článek

Přes aktivní hru a pokus o častou střelbu v úvodu šance na obou stranách chyběly a Plzeň se bez potíží ubránila i při trestu Kaberleho. Až v sedmé minutě se dostal domácí Dvořák přihrávku před Jakuba Sedláčka, ale zblízka bekhendem stačil zakončit jeho do zlínského gólmana. Vzápětí zpoza obránce vystřelil nebezpečně i Kratěna.

Zlín, který už má za sebou v play off úspěšné předkolo proti mistrovskému Třinci, zahrozil ve 14. minutě Veselý, který se dostal před plzeňskou branku, ale na Svobodu nevyzrál. Vedení se tak dočkala přesně po 16. minutách hry Plzeň, která zužitkovala po 28 vteřinách hned svou první přesilovku v utkání. Z pravého kruhu se trefil přesně Kratěna.

V úvodu druhé části vyřešil zlínský Holík přečíslení dvou na jednoho s Leškou sám, plzeňský brankář však prostor u pravé tyčky vykryl. Jakub Sedláček si na druhé straně poradil s ránou Andrašovského. Při Dudově vyloučení málem zvýšil v oslabení po Kratěnově přihrávce Vostřák, jemuž zabránil v zakončení Galvas a byl potrestán hned za dva fauly.

Vyrovnal Důras

Během hry čtyř proti čtyřem byla hra pro problémy s časomírou přibližně na pět minut přerušena. Zlín se následně ubránil v oslabení, v 31. minutě se dostal před Svobodu Důras a vyrovnal. Plzeň na konci druhé části nevyužila dvě rychle po sobě jdoucí přesilovky, na přelomu druhé a třetí části se pak sama ubránila v oslabení.

V úvodu třetí třetiny se snažil překonal ležícího Jakuba Sedláčka zpoza branky Dvořák a ve 45. minutě měli hosté štěstí, že při přesilovce Indiánů neskočila v jejich brance nebezpečná Pletkova teč. Na druhé straně minul branku po Čechově akci Roman Vlach.

Plzeň opět rozjásala zaplněnou ČEZ Arénu v 51. minutě, kdy se prosadil po Jeřábkově střele z dorážky opět Kratěna. Zlín ale odpověděl hned za 35 vteřin, když Leška nabil na levý kruh Holíkovi, jenž trefil přesně levý horní roh Svobodovy branky. Domácí se ale tlačili za výhrou, měli převahu a stihli rozhodnout ještě v základní hrací době, když po kombinaci Straky a Kratěny zakončoval do odkryté branky Duda.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 1. zápas:
HC Plzeň 1929 - PSG Zlín 3:2 (1:0, 0:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 16. Kratěna (Martin Straka, Havlíček), 51. Kratěna (J. Jeřábek, Martin Straka), 60. Duda (Kratěna, Martin Straka) - 31. Důras (Galvas), 52. Holík (Leška). Rozhodčí: Pešina, Hrubý - Rozlílek, Horinek. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:0. Diváci: 8213. Stav série: 1:0.
Plzeň: A. Svoboda - Vykoukal, J. Jeřábek, St. Pierre, Kaberle, Marušák, Frolo, Dan Růžička - Kratěna, Martin Straka, Havlíček - Duda, Jan Kovář, Pletka - Michal Dvořák, P. Sedláček, Andrašovský - Vostřák, Pitule, Johnson - od 55. navíc Mrňa. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Michal Straka.
Zlín: J. Sedláček - Hamrlík, Linhart, Zámorský, Galvas, Tesařík, Řezníček - Holík, Leška, Köhler - Veselý, Čajánek, Honejsek - Kubiš, Melenovský, Ondráček - Důras, Roman Vlach, Čech. Trenéři: Rostislav Vlach a Turek.

Reklama

Související témata:
  3 : 1 Třinec - Pardubice 3 : 1 24. min Živě
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články