Hlavní obsah

Plzeň - Zlín 5:1Plzeň uspěla doma i podruhé, Zlínu tentokrát nasázela "bůra"

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Havlíček 1 : 0
29. Pletka 2 : 0
38. Honejsek 2 : 1
51. Pitule 3 : 1
54. Johnson 4 : 1
60. Pletka 5 : 1
Záznam online reportáže

Plzeň

Hokejisté Plzně využili i podruhé ve čtvrtfinále play off extraligy výhody domácího prostředí, když porazili Zlín přesvědčivě 5:1. Dvěma góly k tomu přispěl Václav Pletka, tři asistence si připsal domácí kapitán Martin Straka. Plzeň tak porazila Zlín podesáté za sebou. Třetí utkání série se hraje ve středu od 17:40 ve Zlíně.

Foto: Petr Eret, ČTK

Hokejisté Plzně se radují z branky do zlínské sítě.

Článek

První šanci zápasu si vypracovali Berani, když Veselý využil prostoru na hřišti při vyloučení domácího Pituleho a prověřil bekhendem gólmana Svobodu, jenž však dokázal vytěsnit kotouč mimo tyče. Do vedení šla ale Plzeň, když Havlíček v osmé minutě z téměř nulového úhlu překvapil brankáře Sedláčka a ten se musel pod maskou hodně červenat.

Na ledě ovšem jinak příliš šancí k vidění nebylo, hra byla rozkouskovaná a provázely jí menší rozmíšky mezi hráči. V začínající 16. minutě pálil nebezpečně Köhler, Svobodovi však možná ještě o něco více zavařil dojíždějící Johnson, který vrátil vyražený puk na jeho branku, ale domácí gólman si poradil. Pěknou akci poté předvedl Duda, když zadovkou zpoza branky nabil Kratěnovi, jenže ten nepropálil Sedláčka.

V nástupu do druhé třetiny musel Marušák zamířit za prohřešek ze závěru první části rovnou na trestnou lavici a Zlín měl k dispozici 23 vteřin dvojnásobné početní výhody, ale v útočném pásmu se nedokázal usadit ani při následné klasické přesilovce. Ve 24. minutě zkusil Leška překvapit Svobodu chytrým zakončením mezi betony, ovšem neuspěl.

Pletka se prosadil ve dvojnásobné přesilovce

Poté si zahráli v pěti proti třem také Indiáni a z minuty a půl jim stačilo pouze 39 vteřin, než podruhé gólově udeřili. Straka s Kovářem si chvilku trpělivě vyměňovali kotouč za Sedláčkovou brankou, ale dokázali ho dostat na Pletku, který z mezikruží bez přípravy skóroval. Zlín zkoušel odpovědět Galvasem, jenže Svoboda byl znovu proti. Domácího gólmana tak překonal až Marušák, jehož brusli nastřelil bekhendovou přihrávkou Honejsek, když hledal Veselého. Gól byl tak připsán Honejskovi.

V úvodních momentech třetí části mohl Indiánům vrátit dvougólové vedení Pletka, po akci Dudy ale nejprve minul před odkrytou brankou puk a vzápětí jeho střelu z mezikruží lapil Sedláček. Zlínští odpověděli Leškou, ale ani Svoboda se nenechal zahanbit. Na začátku 49. minuty jel sám na zlínskou branku Kratěna, Sedláček se však nenechal rozhodit a situace skvěle ustál.

Západočeši se ovšem třetí trefy v Sedláčkově síti přesto dočkali, když chvilku po polovině třetiny vyvezl kotouč Kaberle, krok za červenou čárou ho poslal do jízdy rozjetému Pitulemu a ten po ledě propálil zlínského gólmana. Když pak na začátku 54. minuty trefil Marušák při přesilovce clonícího Johnsona, od něhož se puk odrazil do branky, bylo rozhodnuto. Devět vteřin před koncem se ještě při další přesilovce pět na tři zapsal mezi střelce podruhé v utkání Pletka.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 2. zápas:
HC Plzeň 1929 - PSG Zlín 5:1 (1:0, 1:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 8. Havlíček (Johnson, Kratěna), 29. Pletka (Martin Straka, Jan Kovář), 51. Pitule (Kaberle), 54. Johnson (Marušák, Martin Straka), 60. Pletka (Martin Straka, Jan Kovář) - 38. Honejsek. Rozhodčí: Hradil, Hribik - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 10:11. Využití: 3:0. Diváci: 7065. Stav série: 2:0.
Plzeň: A. Svoboda - Vykoukal, J. Jeřábek, Dan Růžička, Kaberle, Marušák, Frolo, St. Pierre - Duda, Martin Straka, Kratěna - Havlíček, Jan Kovář, Pletka - Michal Dvořák, Johnson, Pitule - Mrňa, Andrašovský, Petruška - Vostřák. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Michal Straka.
Zlín: J. Sedláček - Hamrlík (41. Míka), Linhart, Zámorský, Galvas, Tesařík, Řezníček - Holík, Leška, Köhler - Honejsek, Čajánek, Veselý - Kubiš, Melenovský, Ondráček - Důras, Roman Vlach, Čech. Trenéři: Rostislav Vlach a Turek.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín