Hlavní obsah

Karlovy Vary - Litvínov 6:2Karlovy Vary přejely Litvínov, dvakrát se trefil Zaťovič

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Hujsa 0 : 1
15. Mikeska 1 : 1
16. Zaťovič 2 : 1
17. Pech 3 : 1
35. Skladaný 4 : 1
47. Dej 5 : 1
51. Gerhát 5 : 2
52. Zaťovič 6 : 2
Záznam online reportáže

Karlovy Vary

Hokejisté Karlových Varů porazili v 6. kole play out Litvínov 6:2 a vrátili se do čela skupiny o 11. až 14. místo před Slavii. V polovině bojů o únik baráži si navíc drží Energie před Mladou Boleslaví náskok osmi bodů. Litvínov naopak už má na poslední Bruslařský klub už jen tři body k dobru. Dvěma góly se podílel na výhře Karlových Varů Martin Zaťovič, který v šesti duelech skupiny o udržení už zaznamenal devět tref.

Článek

Přitom Litvínov byl v úvodním dějství aktivnější. Hned po deseti vteřinách vyzkoušel Mensatora Hübl a ve 14. minutě také hosté slavili vedení, když v přesilovce tečoval střelu Stříteského Hujsa. Jenže už za 40 sekund vyrovnal Mikeska, který objel branku, z úhlu prostřelil Volkeho a zahájil rychlý obrat domácích.

Vzápětí šli pykat během 18 vteřin Černošek s Jenáčkem a v přesilovce pěti proti třem po Pechově přihrávce skóroval Zaťovič. V pokračující výhodě pěti proti čtyřem předvedl sólo přes celé hřiště Pech a zvýšil na 3:1. Karlovarští tak stihli vstřelit tři góly během 148 vteřin.

Nejistého Volkeho do druhé třetiny vystřídal Nechvátal, který se vyznamenal zejména proti Kumstátově střele z bezprostřední blízkosti. Litvínov se nevzdával, ale v pohodě chytajícího Mensatora v brankových příležitostech nepřekonali ani Jenáček s Trávníčkem. Skóre se opět měnilo až ve 35. minutě a opět v prospěch domácích. Před litvínovskou branku si nabruslil Skladaný a bekhendovou střelou do levého růžku nedal Nechvátalovi šanci.

I když v úvodu závěrečné části se z bezprostřední blízkosti netrefil Kuběna, drželi domácí pevně otěže zápasu. Ve 47. minutě nechala hostující obrana svého gólmana zcela na holičkách, Nechvátal sice při šanci Sýkory s Dejem třikrát vyrazil puk, ale pak už jej Dej překonal. Na Gerhátovo snížení ještě odpověděl hned po 29 vteřinách kanonýr Zaťovič.

HC Energie Karlovy Vary - HC Verva Litvínov 6:2 (3:1, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 15. Mikeska (Kuběna), 16. Zaťovič (Pech, Gawryletz), 17. Pech, 35. Skladaný (T. Sýkora), 47. Dej (T. Sýkora), 52. Zaťovič (Pech) - 14. Hujsa (Stříteský, Kubát), 51. Gerhát (Stříteský, Majdan). Rozhodčí: Hodek, Souček - Pešek, Jelínek. Vyloučení: 7:12. Využití: 2:1. Diváci: 3334.
Karlovy Vary: Mensator - Gřegořek, Gawryletz, Lučka, Mocek, Gulaši, Gründling, M. Rohan, Prošek - Kumstát, Pech, Zaťovič - Dej, T. Sýkora, Skladaný - Kuběna, Mikeska, Kotrla - T. Rohan, Vachovec. Trenéři: Kýhos, Pešout a Kněžický.
Litvínov: Volke (21. Nechvátal) - Stříteský, Kubát, Černošek, Jareš, Brejčák, Kousalík, Skuhrovec, Gula - Kubinčák, V. Hübl, F. Lukeš - Gerhát, Jenáček, Ručinský - Černý, Trávníček, Hujsa - Laš, Frolík, Majdan. Trenéři: V. Jeřábek a V. Lukeš.

Reklama

Související témata: